Το δίλημμα της κυβερνησιμότητας της χώρας θα θέσει στο εξής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σύντομη πορεία προς τις εκλογές. Αιτία, τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ που παραμένουν καθηλωμένα κάτω από το όριο του 20%, και η ανησυχία που προκύπτει από τη δημοσκοπική αδυναμία των δύο μεγάλων κομμάτων να συγκεντρώσουν ακόμα και μαζί το πολυπόθητο 51% που θα τα νομιμοποιήσει να προχωρήσουν σε συγκυβέρνηση την επομένη των εκλογών.

Το ερώτημα στο οποίο ποντάρουν πλέον στην Ιπποκράτους, όπως προκύπτει από συνεδρίαση τρεισήμισι ωρών της Γραμματείας της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος χθες, είναι «ποιος μπορεί να εγγυηθεί σοβαρή διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη μέρα;». Θα ζητήσει λοιπόν να υπερψηφιστεί με στόχο ως πρόεδρος του πρώτου κόμματος, ο κ. Βενιζέλος να μπορεί να απευθυνθεί σε όλους, επιτυγχάνοντας ευρύτερες συμμαχίες που θα οδηγήσουν σε ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας.

«Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης για να συγκροτήσω κυβέρνηση εθνικής ανόρθωσης», θα πει ο ίδιος, καθώς σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι χθες συμφώνησαν στην ανάγκη να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ευρήματα της πρόσφατης δημοσκόπησης της GPO, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Βενιζέλος υπερτερεί σημαντικά του Αντώνη Σαμαρά στις θετικές γνώμες των πολιτών όσον αφορά στην «καταλληλότητά» του. Εκτιμώντας πάντως στην Ιπποκράτους ότι χωρίς το μνημόνιο η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ευρωζώνης διατηρούν στο λόγο τους και έτερο δίλημμα, το : \”Η Ελλάδα στο ευρώ ή έξω από αυτό\”.

Επί τάπητος χθες, ετέθησαν και τα τηλεοπτικά σποτ του κόμματος, για τα οποία ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε ότι στο πρώτο κύμα τους τουλάχιστον που θα παρουσιαστεί αυτή την εβδομάδα, περιλαμβάνονται ερωταπαντήσεις και τοποθετήσεις του ίδιου για όλα τα εκκρεμή ζητήματα, ακόμα και για το τι ακριβώς περιμένει την χώρα τον Ιούνιο. Σε όλα αυτά πάντως θα απαντήσει και από τις περιοδείες του που θα πραγματοποιηθούν τελικά σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ξεκινώντας από την Πέμπτη και το στάδιο του Μίλωνα στην Νέα Σμύρνη και κατευθυνόμενος αμέσως μετά σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά Κρήτης, σε Κοζάνη και Ιωάννινα και αργότερα σε Πελοπόννησο. Το ίδιο θα κάνουν τα κορυφαία στελέχη του κόμματος που εκλήθησαν να δηλώσουν τις ημέρες που είναι διαθέσιμα, ώστε να επιφορτιστούν με επισκέψεις σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, μια και συμφώνησαν στην ανάγκη «να οργώσουν την χώρα» προκειμένου να έρθουν σε άμεση επαφή με τους πολίτες.

Από τους ίδιους ζητήθηκαν ξανά χθες ξεχωριστά οι προτάσεις του καθενός για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων που εκκρεμούν ή εμφανίζουν κενά – χρειάζονται περί τις 20 γυναίκες ακόμα για να «πιαστεί» το όριο της ποσόστωσης – καθώς και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Στο σύνολό τους αυτά, αναμένεται να παρουσιαστούν το αργότερο ως την Πέμπτη, όπως τουλάχιστον έγινε γνωστό χθες, πριν ακόμα από τη συνεδρίαση της επιτροπής ανάδειξης υποψηφίων, που ακολούθησε της «μίνι» εκλογικής επιτροπής. Την τελευταία διέκοψε ο κ. Βενιζέλος για να συσκεφθεί ξεχωριστά και με τους Λίνα Μενδόνη, Ηλία Πλασκοβίτη και Γιώργο Ζανιά που είναι υπεύθυνοι για τη συγκρότηση του προγράμματος, καθώς και για να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στον οποίο είχε αποστείλει νωρίτερα και επιστολή πέντε σημείων για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας στην χώρα.

Σε πέντε σημεία θα εστιάσει και με στοχευμένες παρεμβάσεις του, ξεκινώντας από σήμερα που απευθυνόμενος στους υποψηφίους της Α΄ και Β΄ περιφέρειας Αθήνας και της περιφέρειας Αττικής, θα ξεδιπλώσει το πρόγραμμά του για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Σταδιακά δε, θα αναφέρεται κατά περίπτωση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους δανειολήπτες, τους αγρότες και την μείωση των τιμών στα προϊόντα. Θα γίνουν δε και «θεματικές ομιλίες» για την νεολαία, την έρευνα, τις γυναίκες κ.ο.κ. Αύριο, στην πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής ενόψει εκλογών, ο κ. Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος να επιμείνει στην ανάγκη για τέσσερα συνολικά ντιμπέιτ, δύο παρουσία του ίδιου και του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά και δύο παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook