Την ώρα που η ισπανική οικονομία βρίσκεται στο στόχαστρο των κερδοσκόπων και η χώρα βυθίζεται στην ύφεση και την ανεργία, οι Ισπανοί πληροφορήθηκαν πως ο βασιλιάς τους ταξίδεψε ως την Μποτσουάνα για σαφάρι ελεφάντων.

Ένα κύμα οργής κατά του θρόνου ξέσπασε στην Ισπανία με αφορμή το ταξίδι του Χουάν Κάρλος σε μια εποχή που δεκάδες εκατομμύρια «υπήκοοί» του στενάζουν κάτω από την λιτότητα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Ραχόι.

Το σαφάρι μάλιστα που είχε επιμελώς κρατηθεί μυστικό από τα ισπανικά ΜΜΕ, αποκαλύφθηκε όταν τα ξημερώματα της Παρασκευής ο Ισπανός μονάρχης έσπασε το ισχίο ενώ ετοιμαζόταν να κυνηγήσει ελέφαντες και επέστρεψε επειγόντως με το ιδιωτικό του αεροσκάφος στη Μαδρίτη για να μπει στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιστοσελίδων, το ταξίδι του Χουάν Κάρλος και της πολυμελούς συνοδείας του στοίχισε 33.000 ευρώ το άτομο στους Ισπανούς φορολογουμένους που δεν μπορούν το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του βασιλιά τους στο οποίο δήλωνε σχεδόν βουρκωμένος ότι «δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια» από τα βάσανα του λαού του.

Στο σαφάρι, όπου ο Ισπανός μονάρχης είχε πάει για να ξεχάσει τα βάσανα της χώρας του δεν συνοδευόταν από την βασίλισσα Σοφία η οποία βρισκόταν στην Ελλάδα για το ορθόδοξο Πάσχα μαζί με τον αδελφό της, Κωνσταντίνο.

Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στη Μαδρίτη, Τομάς Γκόμες, έθεσε ακόμη και ζήτημα παραίτησης του βασιλιά για λόγους ευθιξίας, ενώ η γνωστή για τα φιλοζωικά της αισθήματα, Μπριζίτ Μπαρντό δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Χουάν Κάρλος «ντροπή της Ισπανίας» επειδή συμπεριφέρεται σαν λαθροκυνηγός απειλούμενων ειδών.