Ο πατέρας του γεννήθηκε στο Καπίστρι, ένα μικρό χωριό στις ρίζες των Λασηθιώτικων βουνών.

Σπούδασε Νομικά, Οικονομικά και Οικονομικά Μαθηματικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ασκεί τη δικηγορία από το 1971.

Επιστημονικός συνεργάτης από το 1976 στον Τομέα Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νομικός Σύμβουλος και Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου στην τελευταία του θητεία ως Πρωθυπουργού (1993-1996).

Συμμετείχε ως υπερασπιστής σε δίκες που διεκδίκησαν έναν ιδιαίτερο ρόλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Με μεγάλο προσωπικό οδυνειρό κόστος.

Συμμετέχει για πολλές δεκαετίες στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας ως μέλος σημαντικών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών.

Συμμετείχε στη σύλληψη και υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής: Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», «Αττική οδός», «Γέφυρα Ρίου – Αντίρριου», «Εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης», «Προαστιακός Σιδηρόδρομος στην Αττική», «Ζεύξη του Μαλλιακού Κόλπου» (1993-2004).

Βασικός συντάκτης του σχεδίου νόμου για τη δημιουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο «Καστέλλι Πεδιάδος» στην Κρήτη (2003-2004)

Υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας στα Υπουργεία Υγείας και ΠΕΧΩΔΕ, Νομικός Σύμβουλος στα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Προεδρίας, Παιδείας και Υγείας.

Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ιατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας.

Συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Ένωση & σε διεθνείς οργανισμούς και προώθησε τις Ελληνικές θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον κόσμο ως Πρόεδρος Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων.

Αρθρογραφεί, σχολιάζει και γράφει σε τακτική βάση στη «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ» και έκτακτα σε εφημερίδες και περιοδικά πανελλαδικής και περιφερειακής κυκλοφορίας.

Έχει συγγράψει έξι βιβλία, το τελευταίο με τίτλο «… ανάμεσα στη μικρή και μεγάλη ιστορία …»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook