Ο Φραγκίσκος Γ. Παρασύρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι γιος του Γεωργίου Παρασύρη και της Ευαγγελίας Μαρτιμιανάκη . Αποφοίτησε από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα είναι φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά, ενώ έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι Δημοσιογραφίας» στην Αθήνα. Από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του φαρμακοποιού.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοποιών και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου. Επίσης είναι μέλος του Ομίλου Νέων για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νεολαίας Ηρακλείου. Στην πρώτη Γ.Σ. εκλέγεται ομόφωνα, μέχρι το 2007, συντονιστής του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νεολαίας Ηρακλείου.

Το 1996 εντάχθηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στα τέλη του 2002 εξελέγη Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το 2005 εκλέγεται δεύτερος στην Περιφερειακή Επιτροπή Κρήτης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπου είναι υπεύθυνος Πολιτικών Νεολαίας. Με αυτή την ιδιότητα συμμετέχει στις διαδικασίες επανίδρυσης της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., ως:

• μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έμπνευσης & Διαλόγου για τη Νέα Γενιά
• μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Με αυτόν τον ρόλο έρχεται σε επαφή με νέους απ όλη την Κρήτη και με αφορμή τις κινητοποιήσεις των νέων για την δημόσια παιδεία οργανώνουν την \’Πρωτοβουλία Νέων Κρήτης\’.

Στις εθνικές εκλογές του 2007 συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στον Νομό Ηρακλείου όπου σε πολύ μικρό διάστημα λαμβάνει 21.000 σταυρούς προτίμησης.

Έπειτα συμμετέχει στον προσυνεδριακό διάλογο ως μέλος της Γραμματείας του Τομέα Νέων Επιχειρηματιών της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Στο τελευταίο συνέδριο εκλέχθηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 εκλέγεται Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό Ηρακλείου.

Το 2010 με πρωτοβουλία του, ιδρύθηκε το Πολιτικό Εργαστήρι, « Ένα βήμα πολιτικού προβληματισμού».

Ως Βουλευτής συμμετέχει στις εξής επιτροπές:

• Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
• Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων
• Υποεπιτροπή για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών
• Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης
• Υποεπιτροπή αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook