Γεννήθηκε το 1978 και μεγάλωσε στην περιοχή της Θερίσου Ηρακλείου.

Είναι παντρεμένος με τη μαθηματικό Λίτσα Μπαλτζάκη και έχουν ένα γιο.

Πατέρας του ο Γιώργος Γιαλιτάκης, συνταξιούχος της ΔΕΗ και Μητέρα του η Καίτη Μαλτεζάκη,συνταξιούχος Λογίστρια. Έχει δύο αδερφές.

Πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Κρήτης

Πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεωντου ΤΕΙ Κρήτης

Είναι κάτοχος διπλώματος Αγγλικών και σπουδάζει Ισπανικά.

Πολιτική Δράση – Συνδικαλιστική Δραστηριότητα

Από το 1990 διατέλεσε Μέλος του Μαθητικών Συμβουλίων του 10ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου και Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των μεγάλων Πανεκπαιδευτικών Κινητοποιήσεων.

Από το 1998 υπήρξε ενεργό Μέλος του Σπουδαστικού κινήματος και διατέλεσε Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙΗρακλείου και Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδος (ΕΣΕΕ).

Γραμματέας στο Δ.Σ. του Σπουδαστικού Συλλόγου Διοίκησης & Οικονομίας και Εκπρόσωπος των Σπουδαστών του ΤΕΙ Κρήτης στα Όργανα Διοίκησης.

Έχει αναπτύξει προγράμματα εθελοντισμού με συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια.

Διετέλεσε για 2 χρόνια Συντονιστής του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Ηρακλείου και Μέλος της Κεντρικής Ένωσης Δημοτικών & Νομαρχιακών Συμβουλίων Νεολαίας Ελλάδος,

Ως Υπεύθυνος για την Περιφέρεια Κρήτης συνεργάστηκε με πολλούς Δήμους μεταξύ των οποίων και οι Δήμοι Παλιανής και Τεμένους για την ίδρυση των εκεί Συμβουλίων Νεολαίας.

Το2002 εκλέχτηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2007 συμμετείχε στο Εθνικό Συμβούλιο και την Εθνική Επιτροπή Έμπνευσης & Διαλόγου για τη Νέα Γενιά, συμμετέχοντας στους Τομείς Σπουδάζουσας Νεολαίας & Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το2008 εκλέχτηκε στη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου.

Κοινωνικές Δράσεις

Από το 1992 και για 3 χρόνια, εκφράζοντας την αγάπη του για τη μουσική, διατέλεσε Μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ηρακλείου
Από το 2003 μέχρι το 2006 διετέλεσε Μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου
Από το 2008 έως σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών στη Πρόληψη και Μέλος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Αγωγής Νέων του Δήμου Ηρακλείου ( ΚΕΣΑΝ).
Από το 2005 έως το 2008 ήταν Ερασιτέχνης Ποδοσφαιριστής στον Αθλητικό Σύλλογο Δαφνών.
Από το 2008 μέχρι το 2010 ασχολείται με την Καλαθοσφαίριση στο Ηράκλειο ως Μέλος της Διοίκησης Μπάσκετ του Γ.Σ.ΕΡΓΟΤΕΛΗ

Σήμερα υπηρετεί τον αθλητισμό από την άμισθη θέση του Αντιπρόεδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου.

Στις Δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου2010, οι δημότες του Ηρακλείου τον τίμησαν με την ψήφο τους και τον εξέλεξαν για πρώτη φορά Δημοτικό Σύμβουλο στον διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο Ηρακλείου.

Στις 11 Ιανουαρίου 2011, ο Δήμαρχος Γιάννης Κουράκης τον τίμησε αναθέτοντάς του το αξίωμα του Αντιδημάρχου Παιδείας, Νεολαίας, Εθελοντισμού & Καινοτομίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook