Γεννήθηκα στο Ρέθυμνο και κατάγομαι από το Μελιδόνι. 
Παντρεμένος με τη Νηπιαγωγό Χριστίνα Βαρδουλάκη, έχω δύο κόρες τη Δήμητρα, που έχει σπουδάσει διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και τη Βάσω, που έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες.

Σπούδασα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ανακηρύχθηκα διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με ειδίκευση στην οργάνωση και διοίκηση πολιτικών ασφάλειας.

Αποφοίτησα από τη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας και υπηρέτησα ως αξιωματικός σε διάφορες υπηρεσίες της Κρήτης, της Δωδεκανήσου και της Αθήνας. Διετέλεσα σύμβουλος στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες για θέματα μετανάστευσης.
Έχω γράψει 6 βιβλία και πολλά άρθρα και συμμετείχα σε ομάδες εργασίας και ως ομιλητής σε πολλές ημερίδες και συνέδρια, με ποικίλα θέματα.
 
Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου το 2008. 

Επίκουρος καθηγητής στο ΑΤΕΙ Κρήτης για 8 χρόνια και καθηγητής εγκληματολογίας στη Σχολή Αστυνομίας Ρεθύμνου από το 1998. Από το 2010, είμαι μέλος του Δ.Σ. και γενικός Διευθυντής της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης, η οποία είναι συνεταιριστικής ιδιοκτησίας. 

Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εγκληματολογίας. Αντιπρόεδρος συλλόγου φίλων αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου
Συμμετέχω στα Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας των δήμων Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Χανίων.
Στον ελεύθερο χρόνο, μου αρέσει η πεζοπορία στα βουνά του τόπου μου και το Κολύμπι.

Μπορείτε να δείτε εδω την προσωπική μου ιστοσελίδα www.papakonstantis.gr και εδώ το προεκλογικό μου έντυπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook