Συμπόρευση στις εκλογές με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου αποφάσισε το «Άρμα Πολιτών» του Γιάννη Δημαρά, στο πλαίσιο συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου.

Οι δυο άνδρες είχαν συζητήσει εδώ και πολύ καιρό την προοπτική συνεργασίας, αλλά δεν είχαν προχωρήσει σε αυτήν μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, το κόμμα του κ. Καμμένου είχε επανειλημμένα απευθύνει στο «Άρμα Πολιτών» πρόσκληση συνεργασίας.

Ο κ. Δημαράς είχε δηλώσει ότι η οικονομική κρίση «επιβάλλει τη συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου κεντροαριστερής κατεύθυνσης».

Όταν αυτό δεν κατέστη εφικτό, συναντήθηκε με τον κ. Καμμένο για να συζητήσουν τις προοπτικές συνεργασίας.

Με ανακοίνωσή τους, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» σημείωσαν την Τρίτη του Πάσχα ότι οι συγκυβερνώντες, εκτελώντας εντολές της τρόικας και συμπιέζοντας την προεκλογική περίοδο, προσπάθησαν να δυναμιτίσουν τη συστράτευση των Ελλήνων απέναντι στις δυνάμεις της κατοχής των τοκογλύφων και των τραπεζιτών.

«Ο χρόνος δεν επιτρέπει τη δημιουργία συνασπισμών κομμάτων και ο εκλογικός νόμος στην ουσία στρεβλώνει τη λαϊκή θέληση. Με τα δεδομένα αυτά, προσκάλεσα τον Γιάννη Δημαρά και το Άρμα Πολιτών να συνεργαστούν μαζί μας σε βάση ισοτιμίας» ανέφερε το κόμμα.

Το «Άρμα Πολιτών» και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» συμφώνησαν στις εξής αρχές: Πίστη στο δημοκρατικό πολίτευμα και στην αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία, ισότιμη θέση και συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική ανεξαρτησία, σύσταση Ανεξάρτητης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους και πλήρης ενημέρωση του ελληνικού λαού, τήρηση των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας, εφόσον δεν είναι σε βάρος του λαού, με εξέταση των παραμέτρων του Διεθνούς Δικαίου για άρνηση των επαχθών υπογεγραμμένων όρων, αναθεώρηση του Συντάγματος με στόχο τη διαφάνεια και τη δημοκρατική λειτουργία (άρθρο 86) και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τιμωρία των ενόχων που αποδεδειγμένα βύθισαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή και έκλεψαν το δημόσιο χρήμα- με επιστροφή των κλεμμένων και δήμευση περιουσιών και τέλος περιφρούρηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, με άρνηση μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις και επιβολή πρόσθετων φόρων.

Παράλληλα οι δύο πολιτικοί σχηματισμοί τάχθηκαν υπέρ των αναπτυξιακών λύσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, της πάταξης της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, θεσμικών πρωτοβουλιών κατά της γραφειοκρατίας, της ανοικοδόμησης του Κοινωνικού Κράτους με τα βασικά αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση) να είναι υπό την εποπτεία του κράτους ως δημόσια αγαθά για όλους τους πολίτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook