Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ πήρε συνέντευξη από τον Χάσαν Νασράλα, τον αρχηγό του σιιτικού λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ, στην πρώτη από σειρά δώδεκα εκπομπών που μεταδόθηκε σήμερα από το αγγλόφωνο ρωσικό τηλεοπτικό δικτυο RT.

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε μέσω βίντεο από τη Βρετανία ενώ ο Νασράλα μιλούσε «από μια μυστική τοποθεσία στο Λίβανο», διευκρίνισε ο δημιουργός του WikiLeaks.

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Δαμασκού, ερωτήθηκε για την κατάσταση στη Συρία και δήλωσε πως το κίνημά του είχε επιχειρήσει να ενθαρρύνει το διάλογο.

«Ήρθαμε σε επαφή με την αντιπολίτευση για να την ενθαρρύνουμε και για να διευκολύνουμε το διάλογο με το καθεστώς, αλλά απέρριψε το διάλογο», διαβεβαίωσε ο Νασράλα.

«Έχουμε εξαρχής να κάνουμε με ένα καθεστώς που είναι έτοιμο να κανει μεταρρυθμίσεις και είναι έτοιμο για διάλογο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια αντιπολίτευση που δεν είναι έτοιμη για διάλογο, δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί τις μεταρρυθμίσεις. Το μόνο που θέλει είναι να ρίξει το καθεστώς. Αυτό είναι ένα πρόβλημα», δήλωσε.

Ο Ασάνζ βρίσκεται υπό κατ'οίκον περιορισμό περιμένοντας την οριστική απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης για το αίτημα έκδοσής του στη Σουηδία στο πλαίσιο μιας υπόθεσης βιασμού και σεξουαλικών επιθέσεων, για την οποία δηλώνει αθώος.