Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης της δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Καμπάνης με ανακοίνωση του ενημερώνει τους πολίτες του Νομού Ηρακλείου για την αντιμετώπιση των ενδοοικιακών εστιών κουνουπιών, καθώς σε εφαρμογή βρίσκεται πρόγραμμα καταπολέμησης το οποίο επιβλέπεται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου .

Συγκεκριμένα στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:


‘’Επειδή το πρόβλημα των κουνουπιών αφορά την υγεία όλων μας καθώς και την ποιότητα της ζωής μας, θεωρούμε υποχρέωση μας να ενημερώσουμε το κοινό για τους τρόπους αντιμετώπισής του, γεγονός που κρίνεται αναγκαίο τόσο για την αποφυγή των οχλήσεων από τα τσιμπήματα, όσο και για την προφύλαξη από τον κίνδυνο ασθενειών.

Κρίνεται αναγκαία η συμβολή των πολιτών , στην εξουδετέρωση των ενδοοικιακών και περιοικιακών εστιών , που είναι κάθε ποσότητα στάσιμου νερού, όπως άχρηστα πηγάδια , χαντάκια, ανοικτές αποχετεύσεις , φραγμένες υδρορροές, ντεπόζιτα, βαρέλια, δεξαμενές, δοχεία και άλλα αντικείμενα, που ενδέχεται να συγκρατήσουν νερό, καθώς και οι αγωγοί αερισμού βόθρων.

 Οι εστίες εκκόλαψης πρέπει να μειωθούν , όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, με την εκκένωση των δεξαμενών και άλλων ανοικτών δοχείων, την επικάλυψη των ανοικτών φρεατίων και την απόφραξη των υδρορροών. Επιπλέον συνιστάται η χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων για την καταπολέμηση των κουνουπιών σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και προστασίας στις εστίες που είναι αδύνατη η κατάργηση τους.

 Ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και άλλων επιχειρήσεων, έχουν την υποχρέωση να ανιχνεύουν έγκαιρα και να εξουδετερώνουν, τις εστίες που έχουν δημιουργηθεί, μέσα και έξω από τις επιχειρήσεις τους.
Με την παραπάνω ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην καταπολέμηση των κουνουπιών πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι ικανοποιητικά, προς όφελος πάντα της Δημόσιας Υγείας. 

     Τηλεφώνα επικοινωνίας : 2813410771 -2813410763-2813410773-2813410710’’