Στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και της επιμόρφωσης των δημοτών, ο Δήμος Χανίων μέσω του Οργανισμού Δημοτικής Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) πραγματοποιεί και δεύτερο κύκλο μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου με θέμα: «Προσωπική Ανάπτυξη και Επικοινωνία».

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

«Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο καλύπτει την ανάγκη του πολίτη για ενημέρωση και επιμόρφωση σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα» επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τρίτη 17 Απριλίου 2012, η πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π, Χρύσα Χαριτάκη, προσθέτοντας ότι «λειτουργεί με τη μορφή μαθημάτων - σεμιναρίων από καθηγητές των Πανεπιστημίων της χώρας μας, τα οποία μπορούν να παρακολουθούν όλοι οι δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος και γνώσεων».

Όπως ακόμη τόνισε η πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π «η μάθηση και η ενίσχυση του πνεύματος ως μέσου ανάδειξης της προσωπικότητας, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών και ιδιαίτερα όσων επιθυμούν την συνεχή επιμόρφωση. Η παρουσία των καταξιωμένων εισηγητών με την ακαδημαϊκή καριέρα αλλά και η τεραστία προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα εργασίας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π, κατέστησαν το Ανοιχτό Λαϊκό μας Πανεπιστήμιο ένα θεσμό, ο οποίος χαρακτηρίζεται από ποιότητα, σοβαρότητα και σεβασμό στον πολίτη».

Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π, Κατερίνα Κουνελάκη, αναφερόμενη στο θέμα του Β΄ Κύκλου Μαθημάτων του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, σημείωσε ότι «επικοινωνία είναι ο σπουδαιότερος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίζουν τη ζωή και τα προβλήματά τους, με κοινή προσπάθεια και συνεργασία».

«Η επικοινωνία είναι τρόπος ζωής, είναι η βασική διαδικασία για τη συγκρότηση και τη λειτουργία μίας οποιασδήποτε ομάδας, κάθε κοινωνίας όντων και ανθρώπων», κατέληξε η κα Κουνελάκη.