Ο πρίγκιπας Richard, Δούκας του Gloucester (Γκλόστερ) θα εκπροσωπήσει την Μεγάλη Βρετανία στις φετινές εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης, σύμφωνα με ασφαλείς , αποκλειστικές πληροφορίες του Flashnews.gr.

Ο 67χρονος Δούκας , που αναμένεται στα Χανιά κατά την κορύφωση των εκδηλώσεων το τριήμερο 20-22 Μαΐου , βρίσκεται στην 20η θέση της διαδοχής του θρόνου της Αγγλίας και είναι πρώτος εξάδελφος της σημερινής Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, την οποία και εκπροσωπεί σε δημόσιες επίσημες εκδηλώσεις.

 Ο πρίγκιπας Richard, είναι ο νεώτερος εγγονός του Βασιλιά της Αγγλίας Γεώργιου του 5ου και της Βασίλισσας Μαρίας και ο αρχαιότερος εγγονός της Βασίλισσας Βικτωρίας και του Πρίγκιπα Αλβέρτου, ενώ κατοικεί στο παλάτι του Κένσιγκτον στο Λονδίνο.

Ο Δούκας του Gloucester έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική και είναι εταιρικό μέλος του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανικής Αρχιτεκτονικής, κάτι που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς , ως γνωστόν, τα Χανιά έχουν χαρακτηριστεί ως πόλη της αρχιτεκτονικής και αποτελούν την έδρα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται πως οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης θα είναι τελείως ξεχωριστές λόγω και της μεγάλης σημασίας που δίνουν οι συμμαχικές χώρες, αφού θα είναι και οι τελευταίες εκδηλώσεις οργανωμένης παρουσίας και συμμετοχής των βετεράνων της Μάχης , οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άνω των 90 ετών.

Οι προετοιμασίες από την οργανωτική επιτροπή συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Flashnews.gr εκτός της ειδικής αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων που θα εκδώσουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, φέτος και για πρώτη φορά, το Ελληνικό Νομισματοκοπείο θα εκδώσει μιαν ειδική επετειακή σειρά ασημένιων νομισμάτων αξίας των 10 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook