Εννέα επενδυτές από επτά διαφορετικές χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την πλειοψηφία της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε., αναφέρει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Πρόκειται για «υψηλότατου επιπέδου υποψηφιότητες που κατατέθηκαν» οι οποίες «ενθαρρύνουν την προσπάθεια αξιοποίησης της εθνικής περιουσίας με επαγγελματισμό και προσήλωση», υπογραμμίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Τα ονόματα των επενδυτών θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στη δεύτερη φάση οι επενδυτές θα έχουν στη διάθεση τους λεπτομερέστερα στοιχεία για το Ελληνικό. Με τη σειρά τους οι επενδυτές θα υποβάλλουν δεσμευτικές πρόσφορες και πλήρες επιχειρηματικό σχέδιο.

Όπως ακόμη επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, «αυτή είναι η πρώτη μεγάλη μηδενικής βάσης επένδυση (green field investment) στην Ελλάδα. Θα προσελκύσει δισεκατομμύρια επενδυτικών κεφαλαίων και θα δημιουργήσει αμέσως χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά του ο υπουργός Γ.Παπακωνσταντίνου σημειώνει ότι «η πολύ καλή ανταπόκριση από σημαντικούς επενδυτές με εξειδίκευση σε παρόμοια έργα, στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού, είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας μας.

» Η ανταπόκριση αυτή είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες για να προχωρήσει η αξιοποίηση της έκτασης, δίνοντάς της πολεοδομική ταυτότητα και δημιουργώντας προϋποθέσεις για την αναπτυξιακή της προοπτική».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook