Με καθυστέρηση απέπλευσε από το λιμάνι της Σούδας με προορισμό τον Πειραιά το \”Έλυρος\” λόγω πρόσκρουσης του πλοίου στην προβλήτα.

Το συμβάν έγινε  κατά τη διάρκεια των ελιγμών πρόσδεσης του πλοίου στο λιμάνι της Σούδας, όταν αυτό  προσέκρουσε ελαφρά από την αριστερή πλευρά πάνω από την ίσαλο γραμμή στο κρηπίδωμα με αποτέλεσμα τη δημιουργία βαθουλώματος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι επιθεώρησής του και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Στη συνέχεια μετά από προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα το πλοίο απέπλευσε στις 21.50 με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά και με 1.828 επιβάτες.

Στο μεταξύ οι θυελλώδεις άνεμοι εμπόδισαν για αρκετή ώρα το πλοίο Κνωσσός Παλάς να «δέσει» στο λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία και οι 611 επιβάτες του πλοίου. Με καθυστέρηση μιάμισης ώρας αισίως κατάφερε να «δέσει στο λιμάνι του Πειραιά.

(φώτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook