Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στο παρασκήνιο το σκληρό παζάρι με την τρόικα για τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ αβεβαιότητα υπάρχει για το κατά πόσον θα επιτευχθεί συνολική συμφωνία έως τα τέλη αυτής της εβδομάδας.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ μέχρι την Παρασκευή 20 Απριλίου οι τράπεζες θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα της χρήσης 2011.

Σημειώνεται πάντως, ότι ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης θα αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον την Παρασκευή (για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ) και θεωρείται δύσκολο έως τότε να έχουν ξεκαθαρίσει μία σειρά από κρίσιμα θέματα για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών.

Ανάλογα με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ορισμένα κρίσιμα θέματα ίσως ξεκαθαρίσουν ακόμα και μετά τις εκλογές.

Οι τράπεζες θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα χρήσης 2011 την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται Τα Νέα, για τις κρατικές Αγροτική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σχεδιάζεται αναβολή της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων μέχρι να καθορισθεί το πλαίσιο της αναδιάρθρωσης τους.

Τα κυριότερα «αγκάθια» σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις είναι το σχέδιο παροχής εγγύησης 8 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την κάλυψη μέρους των ζημιών από το PSI και την αναβαλλόμενη φορολογία.

Κρίσιμο θέμα είναι ακόμα αυτό που αφορά τα κίνητρα που θα δοθούν στους μετόχους για τη συμμετοχή τους στην ανακεφαλαιοποίηση.

Σε ό,τι αφορά τα 25 δισ. ευρώ από τον EFSF, ήδη, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το ΤΧΣ έχει λάβει το μεγαλύτερος μέρος αυτού του ποσού υπό τη μορφή ομολόγων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook