Με αφορμή την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Αχ. Κεφαλογιάννης, υποψήφιος με τη ΝΔ στο Ρέθυμνο δήλωσε τα εξής:

«Στις ερχόμενες εκλογές θα έχω την τιμή να είμαι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Ρέθυμνο. Οι πολίτες βιώνουν έντονα τις συνθήκες της οικονομικής ύφεσης και δεν αντέχουν άλλη μια προεκλογική περίοδο με παροχολογία και υποσχέσεις. Μετά από τόσες θυσίες οι πολίτες αξίζουν και απαιτούν να γνωρίζουν όλη την αλήθεια για το μέλλον του τόπου.

Η κατάσταση που βιώνει η χώρα απαιτεί από τις πολιτικές δυνάμεις σοβαρότητα, υπευθυνότητα και εγρήγορση. Η κατάσταση που βιώνει η κοινωνία απαιτεί την εφαρμογή μιας νέας αναπτυξιακής πολιτικής με ξεκάθαρους στόχους και άμεσα αποτελέσματα. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δηλώνω παρών! Έχει ωριμάσει ο καιρός για τη γενιά μας να βγούμε μπροστά και να παλέψουμε και να δημιουργήσουμε μια νέα προοπτική για τον τόπο.

Δεσμεύομαι απέναντι στους συμπολίτες μου, ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, βασιζόμενος σε τρεις βασικές αρχές μου: τη συνέπεια, την ειλικρίνεια και την αμεσότητα. Στόχος μου είναι να δοθεί επιτέλους η δέουσα προσοχή στο Ρέθυμνο και στους πολίτες του, έτσι ώστε να ξεπεραστεί η κρίση και να επιτευχθεί η μακροχρόνια ανάπτυξη και η ευημερία του τόπου. Από αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Σας καλώ να προχωρήσουμε μαζί – ενωμένοι με κοινό παρονομαστή τη σωτηρία της χώρας. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε!».