Μία πρόταση που αγγίζει τα όρια της φαντασίας και της χιουμοριστικής πρόκλησης διατυπώνεται από την τουρκική εφημερίδα Vatan,που ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει στη χώρα μας πως αντί να επιστρέψει στη δραχμή να έχει ως εθνικό νόμισμα την τουρκική λίρα!

Στο άρθρο της Vatan αφού γένεται μια ενδελεχής παρουσίαση των κοινών δεσμών των δύο λαών αναφέρονται δεκάδες παραδείγματα προσέγγισης ελλήνων και τούρκων η αρθρογράφος σχολιάζει \”τώρα στην Ελλάδα κυκλοφορεί η φήμη πως  ενδέχεται να βγουν από το Ευρώ και να επιστρέψουν στη Δραχμή. Κι εγώ λέω στους Έλληνες φίλους μου \”αφήστε τη δραχμή στο μνήμα της, μην την αναστήσετε  , περάστε στην τούρκικη λίρα να τελειώνουμε\”. Στην αρχή γελούν και λένε όχι.  Tους ενοχλεί  τον εγωισμό τους. Κι εγώ τους λέω «θα δούμε»..

Η Τονμπεκιτζί αναφέρει στο άρθρο της πως \”στην Τουρκία και κυρίως στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει αέρας Ελλάδος. Ανοίγουν ταβέρνες, μπουζούκια, εστιατόρια με ελληνικά μενού , σχολές χορού για συρτάκι και  φροντιστήρια ελληνικής γλώσσα\”.

Την ίδια ώρα προσθέτει πως στην άλλη όχθη του Αιγαίου \”οι Έλληνες παρακολουθούν σαν τρελοί τούρκικες σειρές, αγοράζουν τούρκικα έπιπλα και τρώνε τούρκικα φαγητά\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook