Το ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε στα Χανιά παρουσίασε ο Τάσος Ναθαναηλίδης Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Πόλης Χανίων.

Κατά την παρουσίαση, ο κ. Ναθαναηλίδης σημείωσε τα εξής :

"Καλούμε τον χανιώτικο λαό να κάνει ένα αποφασιστικό και σίγουρο βήμα προς τα μπροστά. Στις εκλογές, στις 6 του Μάη, να υπερψηφίσει μαζικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Να γυρίσει την πλάτη στα κόμματα που έχουν την ευθύνη για τη δεινή θέση που βρίσκεται από την σφοδρή αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόσανε όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να διασφαλίσουν αμύθητα κέρδη για την πλουτοκρατία, γι αυτούς δηλαδή που εκπροσωπούν.

Τον καλούμε να σηκώσει το ανάστημά του στο μαύρο παρόν και ακόμα χειρότερο μέλλον που του ετοιμάζουν. Να τους βάλει πολλά περισσότερα εμπόδια με τη πάλη και τη ψήφο του για να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελός του.

Ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του. Να θυμηθεί ότι κάθε φορά που τους χαρίστηκε ,κάθε φορά που παγιδεύτηκε σε τρομοκρατικά ψευτοδιλλήματα, κάθε φορά που εμπιστεύτηκε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα – στηρίγματα της πλουτοκρατίας, το πλήρωσε με νέα βάρβαρα μέτρα. Του πήραν την ψήφο και την αξιοποίησαν ως άλλοθι για την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοζαν όλα αυτά τα χρόνια.

Ο λαός έχει την πείρα και πρέπει να την αξιοποιήσει για να απομονώσει και εκείνες τις δυνάμεις που προσπαθούν να υφαρπάξουν την λαϊκή ψήφο σηκώνοντας παραπλανητικά την αντιμνημονιακή παντιέρα. Τάζουν φιλολαϊκή πολιτική με την εξουσία των μονοπωλίων άθικτη ,το κέρδος του κεφαλαίου μοχλό ανάπτυξης και τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ μονόδρομο.

Η πραγματική διαχωριστική γραμμή δεν βρίσκεται μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών δυνάμεων. Βρίσκεται ανάμεσα στο κεφάλαιο και στην εργατική τάξη με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Στο ποιος έχει την εξουσία και ποια πολιτική εφαρμόζεται υπέρ των συμφερόντων ποιου.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που απαντά σε αυτό το δίλημμα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, που έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Όσο πιο ενισχυμένο βγει το ΚΚΕ από την εκλογική μάχη τόσο δυνατότερος θα βγει ο λαός για να αναμετρηθεί από καλύτερη θέση στις δύσκολες μάχες που έρχονται για να ανοίξει το δρόμο για τη δική του εξουσία και οικονομία.

Σε αυτή την εκλογική μάχη, στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ο λαός των Χανίων θα δει συντρόφους και συναγωνιστές που βρέθηκαν όλα αυτά τα χρονιά, στη πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Άνθρωποι που αφιερώθηκαν σε αυτόν τον αγώνα μακριά από πολιτικούς καριερισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες".


Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στα Χανιά είναι:

1. ΒΟΥΡΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημητρίου, 51 ετών, επαγγελματίας, μέλος Γραμματείας Χανίων της ΠΑΣΕΒΕ, πρόεδρος ποδοσφαιρικού σωματείου «Ο.Φ.Χ ΠΑΝΧΑΝΙΑΚΟΣ»και μέλος Δ.Σ του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών Ν.Χανιών (ΕΣΥΝ).
2. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Δημητρίου,31 ετών, εκπαιδευτικός , μέλος του ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ , μέλος του ΔΣ Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων, μέλος Γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ.
3. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Κωνσταντίνου, 48 ετών, πολιτικός επιστήμονας, Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ.
4. ΝΤΑΓΚΟΥΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννου, ετών 56, τεχνολόγος Γεωπονίας, περιφερειακός σύμβουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
5. ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημοσθένη, ετών 65, Επαγγελματίας, μέλος της Γραμματείας Χανίων της ΠΑΣΕΒΕ, Δημοτικός σύμβουλος Χανίων, αντιπρόεδρος ΔΣ Εμπορικού συλλόγου Χανίων, Πρόεδρος Αθλητικού συλλόγου «ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ».
6. ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ του Δημητρίου, ετών 37, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Χανίων, μέλος της Γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ.