Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα κέντρα κράτησης μεταναστών -ένα εκ των οποίων αναμένεται να δημιουργηθεί στην Αμυγδαλέζα- έρχονται στο φως στοιχεία για τις συνθήκες διαμονής παράνομων ή μη μεταναστών στη χώρα μας.

Όπως επιβεβαίωσε, το πρωί της Τετάρτης, στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσος, δεκάδες μετανάστες που έχουν εκτίσει την ποινή που τους επιβλήθηκε παραμένουν στις φυλακές της χώρας, καθώς δεν είναι δυνατόν να απελαθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Καρακίτσο, συνολικά περίπου 400 αλλοδαποί που δεν μπορούν να απελαθούν από την Ελλάδα, καθώς η χώρα από την οποία δηλώνουν ότι προέρχονται είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, παραμένουν στα σωφρονιστικά καταστήματα ως «φιλοξενούμενοι» παρά το γεγονός ότι έχουν εκτίσει την ποινή που τους έχει επιβληθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον κ. Καρακίτσο, η απέλαση των καταδικασθέντων μεταναστών προβλέπεται από τη δικαστική απόφαση, αλλά δεν μπορεί να εκτελεστεί, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να παραμένουν στις φυλακές, υπό κανονικές συνθήκες κράτησης, για χρονικό διάστημα έως 12 μηνών επιπλέον της ποινής τους.

Ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές φυλακές και έκανε λόγο για «σύστημα υπό κατάρρευση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook