Από την αρχή του 2012, στην Ιταλία αποφάσισαν να διακόψουν οριστικά την λειτουργία τους εκατόν σαράντα έξι χιλιάδες επιχειρήσεις, υπογραμμίζει έκθεση της ένωσης επιμελητηρίων Unioncamere.

Λαμβάνοντας υπόψη την δημιουργία νέων επιχειρήσεων, κατά την ίδια, πάντα, περίοδο, το γενικότερο τοπίο παρουσιάζει μια «αρνητική διαφορά», με μείωση της συνολικής επιχειρηματικής δραστηριότητας της τάξης των είκοσι έξι χιλιάδων μονάδων.

«Η έντονη μείωση τις επιχειρηματικής δραστηριότητας, είναι αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης που ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου έτους και των επιπλέον δυσκολιών σε ότι αφορά την πρόσβαση στην αγορά. Η επιτυχία του Made in Italy ανά τον κόσμο δεν είναι αρκετή, από μόνη της, για να στηρίξει την απασχόληση και να ξαναχαρίσει την χαμένη ευημερία», τονίζει η Unioncamere.

«Χρειάζονται άμεσα πολιτικές για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από τις οποίες εξαρτάται το μέλλον εκατομμυρίων νέων και οικογενειών», προσθέτει ο πρόεδρος της ένωσης ιταλικών επιμελητηρίων Φερρούτσιο Νταρντανέλλο.

Στο μεταξύ, σήμερα το βράδυ, τα ιταλικά συνδικάτα και οι ενώσεις βιοτεχνών, αγροτών και επιχειρηματιών, πρόκειται να διαδηλώσουν στο κέντρο της Ρώμης, για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη πάνω στο θέμα των ολοένα και αυξανόμενων αυτοκτονιών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Η αποψινή πορεία, που θα ξεκινήσει από την πλατεία του «Πάνθεον», κατά την οποία όλοι οι συμμετέχοντες θα κρατούν μια αναμμένη δάδα στο χέρι, αφιερώνεται «σε όλους τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες που αυτοκτόνησαν από απελπισία, επειδή αναγκάσθηκαν να κλείσουν την επιχείρησή τους ή στερήθηκαν την δουλειά τους».