Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Κνωσό, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το Υπουργείο Πολιτισμού. 
Μάλιστα, μετά την χθεσινοβραδινή συνάντηση του Δημάρχου, Γιάννη Κουράκη, με την γραμματέα του Υπουργείου κ. Λίνα Μενδώνη, την πρόεδρο της κρατικής εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών χώρων και αναπλάσεων Α.Ε κ. Ντόρα Γαλάνη, την κ. Νικολέτα Βαλάκου στέλεχος του υπουργείου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, συμφωνήθηκε να προχωρήσει τις επόμενες μέρες, η διαδικασία. 
Για το λόγο η κ. Μενδώνη ανέθεσε στην πρόεδρο της εταιρείας ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων, να προχωρήσει την ερχόμενη Τετάρτη επισκεπτόμενη το Ηράκλειο την πρώτη αυτοψία στην περιοχή μαζί με την δημοτική αρχή.
Στόχος είναι η εκπόνηση μελέτης από την ΕΑΧΑ ΑΕ ενός Γενικού ρυθμιστικού πλαισίου (master plan) για την ευρύτερη περιοχή με αξιοποίηση των παλαιότερων μελετών ,ένταξη των πρόσφατων δεδομένων και αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της από τον Αρχαιολογικό Περίπατο της Αθήνας.
Σε σχετική δήλωσή του ο Γιάννης Κουράκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική αυτή εξέλιξη και τόνισε ότι ξεκινά ένας μεγάλος και ολοκληρωμένος σχεδιασμός προκειμένου το σπουδαίο αυτό μνημείο να συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες Έλληνες και ξένους .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook