Συνεχίζει τις κατεδαφίσεις ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου, σε μια προσπάθεια να καθαρίσει τις παραλίες του νομού, με τις μπουλντόζες να επιχειρούν σε Αμνισό και Αμμουδάρα.

Ο κ. Μαρκάκης, μετά την κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών σε διάφορες περιοχές του νομού, συνέχισε την αυτοψία του στα βόρεια παράλια του Ηρακλείου, με τα μηχανήματα να… πιάνουν δουλειά γκρεμίζοντας σήμερα μια ακόμη εξέδρα ταβέρνας, η οποία λειτουργούσε στην παραλία της Αμνισού γιατί βρισκόταν παράνομα, σε μια απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τη θάλασσα, καταπατώντας τον αιγιαλό.

Αμέσως μετά ο κ. Μαρκάκης επισκέφτηκε στην περιοχή της Αμμουδάρας. Εκεί έδωσε εντολή για την εφαρμογή της προειδοποίησης απομάκρυνσης των εξεδρών που είχαν τοποθετηθεί παράνομα, με την κατεδάφισή τους να αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Ενώ διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι οι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων, οι οποίοι είχαν αναπτύξει παράνομη δραστηριότητα στην παραλία, είχαν προχωρήσει μόνοι τους στο ξήλωμα των εξεδρών.

Ξανά στη Μεσαρά

Παράλληλα, όπως διαπιστώνεται, η απόφαση για την επίλυση του προβλήματος με τους κατσιγάρους είναι ειλημμένη, με τον κ. Μαρκάκη να συνεχίζει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει στην περιοχή της Μεσαράς.
Ο ξεσηκωμός των κατοίκων, οι οποίοι ζητούν την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας τους και οι καταγγελίες για ρύπανση από τα ελαιουργεία, οδηγούν τον εισαγγελέα σε νέα επίσκεψή του στον κάμπο.
Έτσι αυριο Πέμπτη θα βρεθεί για τρίτη φορά στην περιοχή, προκειμένου να συνεχίσει τον αγώνα του για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Μια προσπάθεια, η οποία φέρνει αποτελέσματα, αφού ήδη έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ενώ για όσους δεν έχουν συλληφθεί ακόμη, έχει συνταχθεί δικογραφία με την κατηγορία της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook