Πρόσω ολοταχώς κινούνται τα ελληνικά προϊόντα στις βαλκανικές χώρες όμως αυτή τη φορά, μετά την επιτυχημένη, κοινή επιχειρηματική, πολυκλαδική αποστολή στη Μεγαλόνησο των εξαγωγέων με το πρόγραμμα «Go International», επιχειρείται μία δεύτερη αποστολή, προσδοκώντας ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται σε αυτήν την αποστολή να συμμετέχουν και αγοραστές από τη Ρωσία, εκτός από τους επιχειρηματίες των Βαλκανίων. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται από τους εξαγωγείς της Κρήτης (Σύλλογος Εξαγωγέων Κρήτης, ΣΕΚ) με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ το πρόγραμμα είναι μία πρωτοβουλία της «Eurobank EFG».
Σύμφωνα με πληροφορίες η βαλκανική χώρα -στόχος θα είναι η Σερβία, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί. Μάλιστα, ήδη σε αυτήν την αποστολή έχουν δηλώσει ενδιαφέρον 100 ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ η αποστολή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Επίσης, η αποστολή σχεδιάζεται ήδη, ενώ προχθές έγινε η πρώτη συνάντηση μεταξύ των εμπλεκόμενων και στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, όπου έγινε επίσης απολογισμός του προγράμματος «Go International».
«Στη συνάντηση με το υπουργείο επιλέξαμε την επόμενη χώρα -στόχο, που θα είναι κάπου στα Βαλκάνια, με χρονικό προσδιορισμό γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. Η συνάντηση θα αφορά στη συγκεκριμένη χώρα, και τις όμορες βαλκανικές, ενώ στόχος επίσης είναι να υπάρχουν και κάποιοι εκπρόσωποι από χώρες της Ρωσίας», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΕΚ, Άλκης Καλαμπόκης.

Υπενθυμίζεται ότι η αυλαία του προγράμματος άνοιξε στη Λευκωσία, με την αποστολή να αφορά σε ένα μεγάλο φάσμα προϊόντων, όπως ποτά, τρόφιμα, αλλά και μηχανήματα, δομικά και ηλεκτρολογικά υλικά, φάρμακα κ.ά.
Στην πρώτη κοινή επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν συνολικά 267 επιχειρήσεις από 8 συνολικά χώρες

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook