Νέα απόφαση υπέρ δανειολήπτη,αυτή τη φορά από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Συγκεκριμένα στη δικαιοσύνη για την υπαγωγή της στο νόμο Κατσέλη προσέφυγε μια υπάλληλος του δημόσιου τομέα από το Ηράκλειο.
Η υπερχρεωμένη δανειολήπτρια είχε οφειλές προς τράπεζες και ΟΕΚ ύψους 323 χιλιάδων ευρώ! Τα 290 χιλιάδες ευρώ αποτελούν οφειλή για στεγαστικό και επισκευαστικό δάνειο και τα υπόλοιπα ήταν οφειλή σε καταναλωτικό δάνειο στο οποίο εμφανιζόταν ως εγγυήτρια. 
Η δανειολήπτρια είχε μεγάλη πτώση στον μισθό της λόγω περικοπών στις αποδοχές της που είχε διαμορφωθεί στα 1319 ευρώ.  
Το μοναδικό της περιουσιακό στοιχείο είναι μια ισόγεια μονοκατοικία 151 τ.μ στις Βούτες, η οποία αποτελεί και την κύρια κατοικία της, καθώς και ένα επιβατικό αυτοκίνητο 13 ετών,  στο οποίο υπάρχει παρακράτηση κυριότητας.
Σύμφωνα με την απόφαση η αιτούσα θα καταβάλει για τα επόμενα 4 χρόνια 48 δόσεις των 500 ευρώ, ενώ αναφορικά με το στεγαστικό δάνειο για να κρατήσει το σπίτι πρέπει να καταβάλει το 85% της εμπορικής αξίας. 
Η τελευταία ανέρχεται σύμφωνα με το δικαστήριο σε 200 χιλιάδες ευρώ, άρα η δανειολήπτρια θα καταβάλει 170 χιλιάδες ευρώ τα επόμενα 20 χρόνια. 
Το θετικό είναι πως η καταβολή των χρημάτων για το σπίτι θα ξεκινήσει 3 χρόνια μετά τη δημοσίευση της απόφασης, ωστόσο θα γίνει εντόκως χωρίς ανατοκισμό.
Η διαγραφή του χρέους έφτασε στο 40% της συνολικής οφειλής. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook