Την τελική ευθεία έχουν πάρει οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση των 14ων Βενιζέλειων αγώνων κολύμβησης που θα διεξαχθούν το σαββατοκύριακο 21 και 22 Απριλίου στο κολυμβητήριο Χανίων. Ήδη, την συμμετοχή τους σε αυτό το πολύ σπουδαίο μίτινγκ που θα μαγνητίσει τα βλέμματα, έχουν δηλώσει περισσότεροι από 150 κολυμβητές και κολυμβήτριες από 25 συνολικά σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα.

Ανάμεσα στα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι αυτά του Παναγιώτη Σαμιλίδη (Αργυρούπολη), του Γιάννη Καρπουζλή (Ολυμπιακός), του Κώστα Μαρκόζη (Ολυμπιακός), της Αγγελικής Έξαρχου (Χάβρη), του Γιώργου Αρυμπλιά, πρώην αθλητή του Ν.Ο. Χανίων και νυν του Εθνικού, και φυσικά της Άννας Ντουντουνάκη.
Σύμφωνα με τον προπονητή του Ν.Ο.Χ., Κώστα Τζιλιβάκη: "Τελικά, οι κολυμβητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες είναι 160. Πρόκειται για κολυμβητές υψηλού επιπέδου, για τους οποίους, ως Ν.Ο.Χ. έχουμε φροντίσει για τη διαμονή και τη διατροφή τους. Η 50άρα πισίνα είναι πλέον σε πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά και τη θερμοκρασία της. Το Ε.Α.Κ. Χανίων έκανε όλες τις απαραίτητες εργασίες ούτως ώστε να πραγματοποιηθούν οι αγώνες χωρίς προβλήματα. Εμείς είμαστε έτοιμοι".
Αναφερόμενος στους στόχους που θέτει η ομάδα του στα 14α Βενιζέλεια, ο κ. Τζιλιβάκης τονίζει: "Ως ομάδα είμαστε φορτωμένοι διότι είναι η πρώτη φορά που κολυμπάμε σε 50άρα πισίνα. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαμε την 25άρα πισίνα και τώρα έχουμε κάνει δύο προπονήσεις στην 50άρα. Τα παιδιά θα είναι φορτωμένα στους αγώνες, εκτός από μερικά ίσως που μπορεί να πιάσουν τα όρια για το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Όσον αφορά την Ντουντουνάκη, ελπίζω να κολυμπήσει πιο γρήγορα απ’ ό,τι στο Άμστερνταμ, δηλαδή κάτω από 1.00.89. Αυτοί είναι οι στόχοι που βάζουμε, συν το να καταφέρουμε να έχουμε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά στον τελικό, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο".
Οι αποστολές των ομάδων θα αρχίσουν να καταφθάνουν στα Χανιά την Παρασκευή 20 Απριλίου ενώ την ίδια μέρα θα παρατεθεί συνέντευξη τύπου των διοργανωτών για τα 14α Βενιζέλεια.


nox.gr