Τις βασικές του θέσεις ενόψει των εκλογών πρόβαλε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ είπε ότι “η Ελλάδα μπορεί να καταφέρει και θα τα καταφέρει” και ζήτησε “καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να αλλαξει την Ελλάδα”.

“Είμαστε η παράταξη της Ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Η ΝΔ εγγυάται την Ανάκαμψη την Ευρωπαική ταυτότητα την κοινωνική συνοχή και την πολιτική σταθερότητα” υποστήριξε ο κ. Σαμαράς και αναφέρθηκε ξανά στα ζητήματα ασφάλειας και αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης υπογραμμίζοντας ότι “είμαστε οι πρώτοι που είπαμε ότι θα πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας”.

Έβαλε πάλι στόχο την αυτοδυναμία και ζήτησε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό: “ζητάμε να μας λυθούν τα χέρια για να κυβερνήσουμε την χώρα και να την αλλάξουμε”. Αναφέρθηκε στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου αφήνοντας αιχμή για τους “πολιτικούς εκείνους που μας έλεγαν ότι έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Άκη Τσοχατζόπουλο” και ρωτώντας “τί έχουν να μας πουν τώρα με την εξέλιξη της υπόθεσης”. Είπε ακόμη ότι στις 6 Μαίου η ΝΔ θα βάλλει τέρμα σε αυτόν τον κρατισμό.

Έκλεισε την σύντομη ομιλία του στους παλιούς και νέους ονεδίτες λέγοντας ότι “στους Έλληνες δεν αρέσει η μιζέρια, η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια, εμείς λέμε την αλήθεια και προσφέρουμε ελπίδα. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει”.

 Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος τον ξενάγησε στα γραφεία της Νεολαίας ενώ απήθυνε μήνυμα και μέσα από τον διαδικτιακό σταθμό συμειώνοντας τό “στην πολιτική μένει εκείνος που μπορεί να κοιτάζει τους νέους στα μάτια, εμεί τους κυττάζουμε στα μάτια και τους λέμε την αλήθεια”.

Μεταξύ των στελεχών που παραβρέθηκαν ήταν οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ κ.κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, Βαγγέλης Μειμαράκης και Κωστής Χατζηδάκης και ο πρώην γραμματέας του κόμματος κ. Λευτέρης Ζαγορίτης. 

Η εκδήλωση στην ΟΝΝΕΔ εντάσσεται στην προεκλογική δραστηριότητα του κ. Σαμαρά.

Στο πλαίσιο αυτό αναβλήθηκε για την Κυριακή η προγραμματισμένη για την Πέμπτη παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ στο Ζάππειο λόγω της απεργίας των τεχνικών της τηλεόρασης.

"Δικαίωση από Ευρώπη”

Την ίδια ώρα η ηγεσία της ΝΔ θεωρεί ότι η πολιτική της δικαιώνεται στην Ευρώπη και επικαλείται τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος κ.  Joseph Daul.Ο κ. Daul  χαιρέτισε τις προτάσεις και τις δράσεις που εγκρίθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι οποίες θα δώσουν στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

"Η ενίσχυση της ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης στην Ελλάδα σε συνάρτηση με την εφαρμογή των Οικονομικών Μέτρων αποτελούσαν πάντα τις κορυφαίες προτεραιότητες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά", δήλωσε ο Joseph Daul.

Στέλεχος του κόμματος έλεγε ότι έστω και αργά η Ευρωπαική Ένωση επιβεβαιώνει τις επισημάνσεις που είχε κάνει από καιρό ο κ. Σαμαράς.

«Γνωρίζουμε ότι η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, χωρίς τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της ανάπτυξης, δεν προσφέρει στη χώρα τη δυνατότητα να επιστρέψει σε μια βιώσιμη πορεία, στο δρόμο της ανάκαμψης και οικονομικής ανάπτυξης. Οι προσπάθειες του ελληνικού λαού είναι τεράστιες. Οι βαθιές περικοπές των μισθών και των συντάξεων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα προκάλεσαν μεγάλο σοκ στην ελληνική κοινωνία και στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Γι 'αυτό το λόγο στηρίζουμε τις προτεινόμενες δράσεις, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη βοήθεια και την αλληλεγγύη της ΕΕ και περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα μπορεί να ανακτήσει και να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης" δήλωσε ακόμη ο κ. Daul.