Έντονα προβλήματα προκάλεσαν από το μεσημέρι της Τετάρτης οι θυελλώδεις άνεμοι στην Αττική, ενώ μάλιστα μια κοπέλα τραυματίστηκε μέσα στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά από πτώση δένδρου. Η κοπέλα ήταν στο χώρο του στίβου όταν από τον δυνατό αέρα έπεσε πάνω της το δένδρο, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει.

Στο σημείο έσπευσαν συνεργεία της Πυροσβεστικής και οι διασώστες απεγκλώβισαν την κοπέλα, η οποία παρελήφθη από ασθενοφόρο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε συνολικά πάνω από 230 κλήσεις για παροχή βοήθειας, που αφορούσαν κυρίως σε κοπές δέντρων που έπεσαν από τον αέρα και απομάκρυνση πινακίδων και άλλων αντικειμένων από τους δρόμους.

Οι ισχυροί άνεμοι έπληξαν κυρίως τα νότια προάστια (Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Βούλα) και το κέντρο της Αθήνας, ενώ προβλήματα εντοπίστηκαν και στον Πειραιά (Κορυδαλλό, Δραπετσώνα, Αμφιάλη), καθώς και στο Χαϊδάρι και το Αιγάλεω. Αντίθετα στα βόρεια προάστια τα περιστατικά ήταν ελάχιστα.

Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί από τη σφοδρή θαλασσοταραχή που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο παραλιακό μέτωπο του Λεωνιδίου και ειδικότερα στον οικισμό Λάκκος, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι η θάλασσα ανέβηκε σημαντικά και πλημμύρισαν μεγάλες εκτάσεις με κηπευτικά και δενδρώδεις καλλιέργειες με εσπεριδοειδή.

Επίσης, πλημμύρισαν τα ισόγεια τριών σπιτιών, ενώ από τον έντονο κυματισμό καταστράφηκαν τα προστατευτικά τοιχία που υπήρχαν στο παραλιακό μέτωπο, τα οποία είχαν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές στην κακοκαιρία πριν από περίπου δύο μήνες, που είχε πλήξει την περιοχή κι είχε προκαλέσει ζημιές και στο λιμάνι.

Πλημμύρισε ο παραλιακός δρόμος της Σάμου και στα δύο ρεύματα, εξαιτίας των θυελλωδών νότιων ανέμων.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων στην περιοχή, πήραν όλες τις προφυλάξεις, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στις επιχειρήσεις τους. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από τους εσωτερικούς δρόμους με τους λιμενικούς να ρυθμίζουν την ομαλή διέλευσή τους, ενώ στο ύψος της Εθνικής Τράπεζας, όπου τα νερά είναι λιγότερα, ο δρόμος χρησιμοποιείται ως διπλής κατεύθυνσης.

Ο δυνατός αέρας έριξε και ένα δέντρο στην οδό Πειραιώς, στο ύψος του Praktiker στο ρεύμα προς Πειραιά, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγη ώρα η κυκλοφορία.

Προβλήματα είχαμε και στο νομό Τρικάλων, όπου τα νερά -εξαιτίας των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών- υπερχείλισαν σε αρκετά παρόχθια σημεία του Πηνειού. Τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφηκαν στη περιοχή των Πελινναίων και ειδικότερα στα παρόχθια αγροκτήματα του δημοτικού διαμερίσματος Νομής.

Σοβαρές ζημιές στη μεταλλική οροφή του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι Χανίων, το οποίο ακόμα δεν έχει δοθεί σε χρήση, προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι.

Τα μποφόρ «ξήλωσαν» μεγάλο μέρος της μεταλλικής προσθήκης της στέγης του κλειστού κολυμβητηρίου που κατέληξε στον δρόμο αλλά και σε οικοπεδική έκταση που ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες και σαν από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα καθώς οι λαμαρίνες από την οροφή κατέληξαν στον δρόμο, απ\’ όπου ευτυχώς δεν περνούσε κάποιο όχημα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας, που απέκλεισαν τον δρόμο μέχρι να απομακρυνθεί η οροφή από συνεργεία του δήμου.

Από τις βραδινές ώρες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα υπάρξει ύφεση των καιρικών φαινομένων, τα οποία θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook