Συναντήθηκαν την Τρίτη 17/4/ ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχ. Καρχιμάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Κατά τη συνάντηση, και τη συνεργασία που είχαν συζήτησαν τις εκκρεμότητες και τις ανάγκες του Νομού Λασιθίου όπου ο κ.Αρναουτάκης διαβεβαίωσε για την αμέριστη προσήλωσή του στις ανάγκες και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την ανάπτυξη του Νομού.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν το θέμα της επαναδημοπράτησης του έργου του ΒΟΑΚ, Αυχήν – Αγκαθιάς - Χαμέζι που πρόκειται να επαναδημοπρατηθεί εντός των επομένων ημερών.

Τη θετική εξέλιξη της ένταξης του έργου του Σεληναρίου στο ΕΣΠΑ.

Την κοινή προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για το οδικό τμήμα Φέρμα – Ιεράπετρα.

Την πορεία των εξαγγελθέντων έργων από πλευράς περιφέρειας Κρήτης για τα τοπικά διαμερίσματα και τους δήμους του Νομού.

Επίσης συζήτησαν για την ανάγκη της εξεύρεσης λύσης, στο έργο της Παράκαμψης της Ελούντας ένα σημαντικό έργο που η επίλυση των προβλημάτων που το εμποδίζουν θα δώσει μια άλλη πνοή στην περιοχή της Ελούντας.

Ταυτόχρονα ο κ. Καρχιμάκης ζήτησε από τον κ. Αρναουτάκη, τη χρηματοδότηση για τη βελτίωση και συντήρηση σημαντικών οδικών δικτύων, που αποτελούν πάγιο αίτημα των κατοίκων των περιοχών Καβουσίου και Αγίου Ιωάννη και συγκεκριμένα των δρόμων Καβούσι – Αζοριά και Θριπτή – Άγιος Ιωάννης για τα οποία ο κ. Αρναουτάκης διαβεβαίωσε ότι θα χρηματοδοτήσει με 160.000 ευρώ, καθώς και την συντήρηση του οδικού δικτύου από Παλαίκαστρο προς Μητάτο με αρχικό ποσό χρηματοδότησης 100.000 ευρώ.

Ο κ. Αρναουτάκης και ο κ.Καρχιμάκης συμφώνησαν, ότι η συνεργασία ανάμεσά τους θα είναι συνεχής, με στόχο την επίλυση και τη δρομολόγηση των αναπτυξιακών αναγκών και εκκρεμοτήτων του Νομού.