Τον Άγιο Νικόλαο επισκέφθηκε εχθές ο υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμμαχία Νίκος Αικατερινίδης. Στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη και με την επιτροπή τουρισμού του δήμου, τέθηκαν επί τάπητος τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη αλλά και ευρύτερα ζητήματα που απασχολούν το νομό Λασιθίου.

Η δημοτική αρχή του Αγ. Νικολάου και οι φορείς του τουρισμού εξέφρασαν στον Νίκο Αικατερινίδη την αναγκαιότητα επισκευής του βορείου οδικού άξονα στην περιοχή Σελιναρίου καθώς πρέπει άμεσα να διευκολυνθεί η οδική πρόσβαση σε αυτό το τμήμα της οδικής αρτηρίας μήκους, περίπου 10 χιλιομέτρων, καθοριστικής σημασίας για την άφιξη τουριστών από το Ηράκλειο.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο αίτημα αυτό και πρόσθεσε ότι θα εστιάσει με όλες του τις δυνάμεις ως βουλευτής Λασιθίου.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα υποδομής του νομού και ειδικότερα των αεροδρομίων, όπως αυτό της βελτίωσης των συνθηκών αναμονής στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, θέματα περίθαλψης και βελτίωσης της ποιότητας της ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων του Αγίου Νικολάου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων του τουρισμού αναφέρθηκαν στην πτώση των αφίξεων από τη γερμανική αγορά και συμφώνησαν με τον Νίκο Αικατερινίδη να προχωρήσουν σε προωθητικές ενέργειες και διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος του νομού Λασιθίου, από κοινού με την κρητική διατροφή, έστω και την τελευταία στιγμή, για να προσελκύσουν Γερμανούς τουρίστες και να αναστρέψουν τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν δημιουργήσει τα γερμανικά ΜΜΕ στη χώρα τους, και οι οποίες έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στο ξενοδοχειακό δυναμικό και στην οικονομία του νομού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην πόλη του Αγίου Νικολάου, ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας συνομίλησε και με κατοίκους της πόλης, οι οποίοι του εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την κατάσταση του νομού Λασιθίου και της Κρήτης γενικότερα, αλλά και τη δυσαρέσκεια τους απέναντι στο δικομματικό σύστημα που έφερε την Ελλάδα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook