Σήμερα το μεσημέρι αποχαιρετούν συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και θαυμαστές τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Πλήθος κόσμου, κάθε ηλικίας και από κάθε γωνία της Ελλάδας, συρρέει από το πρωί στο Α΄Νεκροταφείο για να αποτίσει φόρο τιμής στον σπουδαίο τραγουδιστή, του οποίου η σορός  εκτίθεται από το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα, στο παρεκκλήσι του Αγ.Λαζάρου, στο Α' Νεκροταφείο.

Δεκάδες άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά στη μεγάλη ουρά που έχει σχηματιστεί προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τραγουδιστή.

Στο παρεκκλήσι του Α' Νεκροταφείου θα ψαλεί στις 2 το μεσημέρι η νεκρώσιμος ακολουθία για να οδηγηθεί αμέσως μετά στην τελευταία του κατοικία.

Με ανακοίνωσή της, η οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου παρακαλεί αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής Αλληλεγγύης Ιδρύματος Αστέγων (ΚΥΑΔΑ), για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να καταθέσουν χρήματα στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αριθμό 064/48000015.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος «έφυγε» σε ηλικία 64 ετών, αφήνοντας πίσω μία σημαντική διαδρομή στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού.

Γεννήθηκε στην Αγία Mονή Τρικάλων στις 2 Απριλίου του 1948.

Στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού αλλά και του έντεχνου τραγουδιού.

Γιώργος Ζαμπέτας, Μίκης Θεοδωράκης, Δήμος Μούτσης, Απόστολος Καλδάρας, Τάκης Μουσαφίρης, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιάννης Σπανός, Μάριος Τόκας ήταν οι συνθέτες με τους οποίους συνδέθηκε επαγγελματικά, χτίζοντας μια καριέρα συνυφασμένη με την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση, μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του '80.