Τυφλωμένος από ζήλια, ο 50χρονος Ντέιβιντ Όουξ πυροβόλησε και σκότωσε την πρώην σύντροφό του και τη δίχρονη κόρη τους, λίγες ώρες προτού παρουσιαστούν σε δικαστήριο, το οποίο θα αποφάσιζε ποιος από τους δύο θα αναλάμβανε την επιμέλειά της.

Αφού πρώτα μπήκε στο σπίτι της πρώην συντρόφου του, της 38χρονης Κριστίν Τσέιμπερς, με κλειδιά που είχε κρατήσει, και πριν φτάσει να τις δολοφονήσει, ο 50χρονος πατέρας υπέβαλλε την Τσέιμπερς σε 3ωρη «εξευτελιστική διαδικασία» κατά την οποία την υποχρέωση να βγάλει τα ρούχα της και να κόψει τούφες από τα μαλλιά της, λέγοντάς της, «αν δεν μπορώ να σε έχω εγώ, τότε δεν μπορεί να σε έχει και οποιοσδήποτε άλλος».

Όλα τα παραπάνω ήταν μέρος της κατάθεσης του κατηγορούμενου, στην πρόσφατη εκδίκαση της υπόθεσης.

Μετά τις δολοφονίες, ο 50χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αλλά, αν και τραυματίστηκε στο πρόσωπο, τελικά τα κατάφερε, χωρίς σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του.

Το ζευγάρι ήταν μαζί από το 2005 και χώρισε τον Απρίλιο του 2011. Η διπλή δολοφονία έλαβε χώρα στις 6 Ιουνίου του περασμένου χρόνου, ημέρα κατά την οποία θα γινόταν το δικαστήριο για την επιμέλεια του παιδιού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook