Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν από την Κρήτη οι Ρώσοι δημοσιογράφοι του μεγαλύτερου ειδησεογραφικού πρακτορείου της Ρωσίας «NOVOSTI», οι οποίοι παρέμειναν στο νησί όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, όντας φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας Κρήτης.
Σκοπός της παρουσίας τους, ήταν να καταγράψουν και να αναδείξουν την τουριστική δυναμική καθώς και τις προτάσεις της Κρήτης, δίνοντας έμφαση ωστόσο στον Θρησκευτικό Τουρισμό, στα τοπικά προϊόντα, στον αγροτουρισμό και γενικότερα τον τουρισμό στο νησί μας.
Κατά την διάρκεια της παραμονή τους στο νησί, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τα ήθη, τα έθιμα και τις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας, να δοκιμάσουν προϊόντα και να γευτούν την τοπική κουζίνα της Κρήτης, να έλθουν σε επαφή με εκπροσώπους τοπικών φορέων καθώς επίσης από τον χώρο του πολιτισμού και της τοπικής Εκκλησίας.
Τα αποτελέσματα αυτής της επίσκεψης ξεκίνησαν ήδη να παρουσιάζονται από την ιστοσελίδα του πρακτορείου. Μάλιστα η εν λόγω ιστοσελίδα φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για τα Πασχαλινά έθιμα και εδέσματα των Κρητικών με ειδικές αναφορές στον οβελία, την μαγειρίτσα και τα τσουρέκια.
Η επίσκεψη των Ρώσων δημοσιογράφων έγινε με τον συντονισμό της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα και την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κρήτης κατά την πρόσφατη παρουσία του στην διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας.
Αξίζει να επισημανθεί ότι κατά την παραμονή τους στο νησί μας, οι Ρώσοι δημοσιογράφοι είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, αλλά και με εκπροσώπους τουριστικών φορέων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook