Ήταν μόλις πέντε ετών το 1986 όταν ο μικρός Σαρού έχασε την οικογένειά του. Για περισσότερα από 25 χρόνια ζούσε στην Τανζανία με τη θετή του οικογένεια χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά από τους δικούς του.

Σήμερα ο 30χρονος πλέον Ινδός κατάφερε να βρει τη μητέρα του με τη βοήθεια της τεχνολογίας και μιας απλής εξίσωσης.

Σε εκτενές ρεπορτάζ του Βρετανικού BBC μαθαίνουμε πως ο μικρός ταξίδευε με τον μεγαλύτερο αδελφό του, ενώ δούλευαν ως καθαριστές στα τρένα.

Ήταν βράδυ όταν αποκοιμήθηκε σε έναν σταθμό όπου το τρένο είχε κάνει για λίγο στάση.

Πίστευε ότι ο αδελφός του θα τον ξυπνούσε για να συνεχίσουν το ταξίδι τους."Είδα ένα τρένο μπροστά μου και νόμιζα ότι ήταν το δικό μου. Έτσι αποφάσισα να επιβιβαστώ, ελπίζοντας ότι θα συναντούσα εκεί τον αδελφό μου" εξιστορεί ο Σαρού.

Πουθενά στον ορίζοντα ο αδερφός του. Αποκοιμήθηκε ξανά για να ξυπνήσει 14 ώρες αργότερα. Είχε πια φθάσει στην Καλκούτα.

"Επρεπε να είμαι πολύ προσεκτικός. Δεν μπορούσα να εμπιστευτώ κανέναν" είπε. Μετά από πολλές περιπέτειες, οι ινδικές Αρχές τον έστειλαν σε ένα ορφανοτροφείο.

Για καλή του τύχη τον υιοθέτησε μία οικογένεια από τη Τασμανία. Γρήγορα προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα ωστόσο μεγαλώνοντας η επιθυμία του να ανακαλύψει τη βιολογική του οικογένεια γινόταν πιο έντονη. Δεν γνώριζε καν το όνομα της πόλης στην οποία είχε γεννηθεί και μεγαλώσει. Το μόνο που είχε στη διάθεσή του ήταν οι παιδικές του αναμνήσεις και το... Google Earth.

"Ήμουν σαν τον Σούπερμαν. Πηγαίνεις από πάνω και παίρνεις μία φωτογραφία με το μυαλό σου και λες: "Αυτή ταιριάζει;" Και μετά λες όχι και συνεχίζεις" ανέφερε ο ίδιος.

"Πολλαπλασίασα τον χρόνο που βρισκόμουν στο τρένο, περίπου 14 ώρες, με τη ταχύτητα των ινδικών τρένων και κατέληξα σε μία απόσταση, περίπου 1.200 χιλιομέτρων" εξήγησε.

Ο Σαρού σχεδίασε έναν κύκλο με κέντρο την Καλκούτα και ακτίνα περίπου την απόσταση που υπολόγισε ότι είχε ταξιδέψει.

Σύντομα είχε ανακαλύψει αυτό που έψαχνε: την πόλη Κάντουα. "Όταν τη βρήκα, έκανα ζουμ και εκεί ήταν. Εψαξα σε όλη την περιοχή γύρω από τον καταρράκτη που συνήθιζα να παίζω" είπε.

Φθάνοντας πια και αυτοπροσώπως στο σπίτι του, στη γειτονιά Γκανές Ταλάι, δεν βρήκε αυτό που περίμενε "Όταν έφθασα στην πόρτα υπήρχε μία κλειδαριά. Φαινόταν παλιό και εγκαταλελειμένο σαν να μην είχε ζήσει κανείς εκεί για μεγάλο διάστημα" προσέθεσε.

Με μία φωτογραφία στο χέρι και ρωτώντας όσο περισσότερους γείτονες μπορούσε ο Σαρού τελικά βρήκε αυτό που έψαχνε: τη μητέρα του. Ζούσε σε ένα σπίτι, όχι πολύ μακριά από το δικό του.

news247.gr