Στα δυο εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται στο σύνολο τους οι ζημιές που έχει υποστεί το κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι Χανίων.

Το έργο φάντασμα κόστισε 5,5 εκατομμύρια ευρώ και πριν λειτουργήσει. όπως δημοσίευσε με φωτορεπορτάζ το Flashnews.gr, οι ισχυροί άνεμοι ξήλωσαν χθες την οροφή ενώ πρόσφατα άγνωστοι είχαν κλέψει όλα τα καλώδιο του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Το χώρο επισκέφθηκε το πρωί κλιμάκιο τεχνικών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που βρέθηκε στα Χανιά για αυτοψία.

Οι ζημιές που έχει υποστεί το κολυμβητήριο από το ξήλωμα της οροφής τα ξημερώματα της Τετάρτης και από το πρόσφατο πλιάτσικο που άγνωστοι είχαν ξηλώσει όλα τα καλώδια του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού υπολογίζονται από 1,5 – 2 εκατομμύρια ευρώ.

Οι τεχνικοί της ΓΓ έκαναν αρχικά λόγο, για αστοχία στην κατασκευή της οροφής αλλά επιφυλάχτηκαν μέχρι να μελετήσουν και τα σχέδια του έργου.

Αποσύρει ο δήμος Χανίων το αίτημα για τη χρήση του Κολυμβητηρίου

Ο δήμαρχος Χανίων δεν έκρυψε την απογοήτευση του για την εικόνα.

Αποκάλυψε μάλιστα πως ο δήμος αποσύρει το αίτημα του για να πάρει την χρήση του κολυμβητηρίου καθώς δεν μπορεί να αναλάβει το κόστος των ζημιών.

Υπενθυμίζεται ότι, το κλειστό κολυμβητήριο κατασκευάστηκε ως προπονητηριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Κόστισε 5,5 εκατομμύρια ευρώ αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχει λειτουργήσει. Ανήκει στην ΓΓ Αθλητισμού και αυτό που τώρα απασχολεί είναι για το αν θα ζητηθούν ευθύνες και από ποιους, για την καταστροφή που υπέστη χθες το πρωί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook