«Να περάσουμε από την ύφεση στην ανάπτυξη, με στοχευμένες δράσεις, για να μπορέσουμε να έχουμε και απασχόληση. Αυτή την απάντηση περιμένει ο ελληνικός λαός». Τα παραπάνω επεσήμανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης στη διάρκεια της διαδικτυακής εκπομπής της Focus Web TV «Με το Βλέμμα στο Μέλλον» με τη δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου. Στην εκπομπή μετείχε και ο υποψήφιος βουλευτής Αττικής της Ν.Δ. Νίκος Καντερές.

Αναφερόμενος σε θέματα του νομού Χανίων, ο κ. Δαμιανάκης υπογράμμισε ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια τέθηκαν πολύ γερές βάσεις σε έργα μεγάλης σπουδαιότητας. Όσον αφορά το έργο επέκτασης του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων, που δημοπρατήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, υποστήριξε ότι «θα δώσει ζωντάνια, μια άλλη μορφή, για ένα τουριστικό προϊόν που προσδοκούμε».

Επίσης, αναφέρθηκε στα έργα των βιολογικών καθαρισμών, σημειώνοντας ότι «φέτος εντάξαμε στο ΕΣΠΑ και ήδη έχουν προκηρυχθεί και δημοπρατηθεί οι βιολογικοί σε 3 καίρια σημεία, στον κόλπο Κισάμου, στη Γεωργιούπολη και η επέκταση του κεντρικού των Χανίων. Με αυτά τα έργα δημιουργούμε ένα ασφαλές μέλλον για το τουριστικό μας προϊόν». Ο κ. Δαμιανάκης έκανε ακόμη αναφορά στη μεγάλη σημασία της κρουαζιέρας για την τοπική οικονομία, τονίζοντας ότι μετά την άρση του καμποτάζ, στη διάρκεια του 2011, έφθασαν στη Σούδα 90 κρουαζιερόπλοια, ενώ φέτος αναμένονται περισσότερα.

Επίσης, επισήμανε ότι καταβάλλεται ουσιαστική προσπάθεια από την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο να συζευχθούν τα κρητικά προϊόντα, ώστε να προωθηθούν αποτελεσματικότερα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατόν σε ξενοδοχείο των Χανίων να προσφέρουν σπορέλαιο». Και πρόσθεσε ότι «πρέπει να πάμε σε ομάδες παραγωγών όπως γίνεται σε όλες τις χώρες, σε μονάδες υγιείς, πρωτογενείς.

Να μπορέσουμε να προωθήσουμε ένα προϊόν, να μη φεύγει χύμα και να το πουλάει ο παραγωγός 1,7 το λίτρο και να βρίσκει στο ράφι 8 ευρώ το μισό λίτρο, που το έχει πάρει και το έχει τυποποιήσει ο Ιταλός».

Ο κ. Δαμιανάκης χαρακτήρισε ως υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας την ανεργία, η οποία, όπως σημείωσε, συνθλίβει οικογένειες, καλπάζοντας ιδιαίτερα μεταξύ των νέων που διαθέτουν εξαιρετικά βιογραφικά. Επεσήμανε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή κλείνει η μία επιχείρηση μετά την άλλη γιατί δεν έχουν χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τον κ. Δαμιανάκη, απαιτείται ένα «στοχευμένο, δομημένο πρόγραμμα στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας. Γιατί πολλές φορές στο παρελθόν δόθηκαν επιδοτήσεις που δεν έπιασαν τόπο. Αυτή τη στιγμή έχουμε 17 δισ. ευρώ αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Αν κατευθύνουμε 2 δισ. στη νεανική επιχειρηματικότητα στοχευμένα αμέσως θα αρχίσουν να δημιουργούνται θέσεις εργασίας».

Δείτε το 1ο Μέρος της Εκπομπής

Δείτε το 2ο Μέρος της Εκπομπής

Δείτε το 3ο Μέρος της Εκπομπής

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook