Μία γυναίκα από τη Σρι Λάνκα κατηγορείται ότι σε ταξίδι της στη Σαουδική Αραβία έκανε μάγια εις βάρος ενός κοριτσιού 13 χρονών. Απειλείται μάλιστα με τη θανατική ποινή, καθώς στη χώρα της Μέσης Ανατολής συνηθίζεται να αποκεφαλίζουν τους καταδικασμένους μάγους!

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Mesfir al-Juayed, επιβεβαίωσε χθες ότι ήταν σωστές οι λεπτομέρειες που μεταδόθηκαν σχετικά με τη σύλληψη της γυναίκας. Ένας Σαουδάραβας παραπονέθηκε ότι «ξαφνικά η κόρη του άρχισε να φέρεται αφύσικα κι αυτό συνέβη όταν ήρθε σε επαφή με τη γυναίκα από τη Σρι Λάνκα σ’ ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο στην Τζέντα. Ανέφερε τη γυναίκα στις αρχές ασφαλείας, ζητώντας τη σύλληψη της.

Ειδικές δυνάμεις επί των συγκεκριμένων υποθέσεων ανέλαβαν την υπόθεση και τη συνέλαβαν», ανέφερε η ημερήσια Okaz. Η Σαουδική Αραβία έχει καθεστώς απόλυτης μοναρχίας και δεν έχει καταγεγραμμένο ποινικό κώδικα. Οι δικαστικές αποφάσεις βασίζονται στην ερμηνεία των δικαστών του ισλαμικού νόμου της Σαρία.

Ο Σαουδάραβας νομικός και ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Waleed Abu al-Khair, ανέφερε ότι η ποινή για μαγεία είναι ο αποκεφαλισμός, αν κάποιος αποδειχθεί ότι είναι ένοχος. Τον Δεκέμβριο η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε τον αποκεφαλισμό μίας γυναίκας στη Σαουδική Αραβία για μαγεία και υπογράμμισε την άμεση ανάγκη να σταματήσουν οι εκτελέσεις στο βασίλειο. Η Αμνηστία τόνισε ότι η εκτέλεση ήταν η δεύτερη του είδους της τον τελευταίο χρόνο. Ένας υπήκοος του Σουδάν αποκεφαλίστηκε τον Σεπτέμβριο επίσης κατηγορούμενος για μαγεία, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook