Μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν τερματίσει τη συνεργασία τους με τον οίκο αξιολόγησης Moody\’s, κρίνοντας πως οι αξιολογήσεις της έχουν «περιορισμένη αξία» και αμφισβητώντας την αξιοπιστία των «ευμετάβλητων» απόψεών της -όπως ανέφερε η τελευταία τράπεζα που «απέλυσε» τον οίκο.

Μετά από διαβεβαιώσεις Δανών επενδυτών πως οι εκτιμήσεις του οίκου «έχουν περιορισμένη αξία», όπως αναφέρει το Bloomberg, η Nykredit έγινε η πιο πρόσφατη χρηματοπιστωτική που δεν μισθώνει πλέον τις υπηρεσίες του οίκου.

Είχε προηγηθεί η Realkredit Danmark, μέρος της Danske Bank που ασχολείται με ενυπόθηκα δάνεια, και ανάλογη κίνηση εξετάζει και η Jyske Bank, σύμφωνα με τη διοίκησή της.

«Εχουν υπερβεί τα όρια της δίκαιης αντιμετώπισης» σχολίασε σχετικά ο επικεφαλής της Jyske. «Δεν είναι μόνο ότι έχουμε μία άποψη και εάν έχουν αρνητική άποψη για εμάς εκνευριζόμαστε» ανέφερε, εξηγώντας πως «ο λόγος για τον οποία δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τα επιχειρήματα της Moody\’s είναι τα θέμα θεμελιώδη δεδομένα».

Από την πλευρά του, στέλεχος της Νykredit, σχολίασε πως «σχεδόν κάθε δύο μήνες η Moody\’s βρίσκει κάτι καινούριο να λάβει υπόψη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook