Το Δήμο Πλατανιά επισκέφτηκε σήμερα το απόγευμα, στο Γεράνι, ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Βαλυράκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Αεροδρόμιο του Μάλεμε παραχωρείται στην Αερολέσχη Χανίων και στο Δήμο Πλατανιά προκειμένου να αξιοποιηθεί από την τοπική κοινωνία ως Αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας και ως Αεραθλητικό Κέντρο για την διοργάνωση αεραθλητικών αγώνων με μικρά αεροσκάφη, για πρώτη φορά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Μάχη της Κρήτης τον ερχόμενο Μάιο. Η παραχώρηση αυτή θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής.

Όσον αφορά στην περιοχή των Χανίων, ο βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας. Τα Χανιά, είπε χαρακτηριστικά, «είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς και παρόλα αυτά υστερεί σημαντικά σε υποδομές όπως Λιμάνι, Αεροδρόμιο, και Βιολογικοί Καθαρισμοί ενώ δεν υπάρχει ολοκληρωμένη διαχείριση του πλούσιου Υδατικού Δυναμικού του. Τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το φράγμα Βαλσαμιώτη να προχωρήσομε στην επικαιροποίηση της μελέτης για το φράγμα Σεμπρωνιώτη. Όσον αφορά στο Αεροδρόμιο Χανίων έχει ήδη δρομολογηθεί μέσω του ΕΣΠΑ, ωστόσο χρειάστηκε συνεχής και επίμονη πίεση από μέρους μου στα αρμόδια Υπουργεία».

Εκλογές

Ο κ. Βαλυράκης διατύπωσε το προβληματισμό του σχετικά με την ύπαρξη συγκροτημένης και συνεκτικής Κυβέρνησης μετά τις επικείμενες εκλογές συμπληρώνοντας ότι είναι αναγκαίο ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας με κοινωνική ευαισθησία και αναπτυξιακή προοπτική. Σημείωσε ότι η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί μόνο από μια πανστρατιά δυνάμεων που πιστεύουν στην παρουσία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ζώνη του ευρώ, ενώ τόνισε ότι χρειάζονται πρόσθετοι πόροι για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της στοιχειώδους κοινωνικής προστασίας. Και αυτοί οι πόροι πρέπει να προέρθουν από την Ε.Ε. Δήλωσε επίσης, ότι παραμένει παρών σε μια δύσκολη υπόθεση και ότι βρίσκεται εδώ για να προσφέρει στην αναγκαία προσπάθεια για την ανασυγκρότηση, τονίζοντας παράλληλα ότι η μόνη λύση για να κυβερνηθεί ο τόπος αξιόπιστα και με σαφή κατεύθυνση, είναι η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ ως σταθεροποιητικού παράγοντα στο πολιτικό σύστημα.

Διαφθορά

Σχετικά με την πολιτική κάθαρση που προωθείται το τελευταίο διάστημα ο κ. Βαλυράκης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ με διαδικασίες που εφάρμοσε το ίδιο μέσω των εξεταστικών επιτροπών, ελέγχει τα δικά του πρόσωπα που συμμετείχαν σε φαινόμενα διαφθοράς και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθήσει αντίστοιχο παράδειγμα.

Για την περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου επεσήμανε ότι η εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου ανέδειξε την εμπλοκή της Torcasso σε αγοραπωλησίες ακινήτων της Μονής. Από την άλλη πλευρά η εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens, στην οποία προήδρευσε ο Χανιώτης βουλευτής, εντόπισε εμπλοκή του κ. Τσοχατζόπουλου στη διακίνηση μαύρου χρήματος και ζήτησε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, το ΣΔΟΕ, την Τράπεζα της Ελλάδος και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην Υπουργού και την διερεύνηση θεμάτων πόθεν έσχες.

Οικονομική Πολιτική

Ο κ. Βαλυράκης επεσήμανε ότι κατά την αναγκαία μετάβαση από το Μνημόνιο σε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, πρέπει να εξασφαλισθούν οι σκληρές θυσίες των πολιτών, δεδομένου ότι έχει συγκεντρωθεί ένα εθνικό κεφάλαιο το οποίο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί.

Το πρώτο και το δεύτερο Μνημόνιο, συνέχισε, είναι ελλιπή, γιατί αντιμετωπίζουν μόνο τα προβλήματα δανεισμού και όχι την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
Τόνισε επίσης ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος της χώρας, λόγω των χαλαρών αντανακλαστικών τόσο της Κυβέρνησης της Ελλάδας, όσο και της Ε.Ε. η οποία καθυστέρησε σημαντικά να θεσμοθετήσει και κατόπιν να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό στήριξης.

Τέλος, ο Χανιώτης πολιτικός ανέφερε ότι στο παρελθόν υπήρξαν συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμη και για αποπομπή της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα. Στο χέρι μας είναι να πάψει να ισχύει αυτό το ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook