Προεκλογική ραστώνη «πλήττει» τους διοικητές του ΕΣΥ. Τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η χαλαρή και ράθυμη συμπεριφορά των αξιωματούχων του συστήματος υγείας, στη λειτουργία του κράτους, ακόμη και στην περίθαλψη των πολιτών, έκρουσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της μηνιαίας συνάντησής του με τους διοικητές των νοσοκομείων.

 Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ακόμη και οι απαντήσεις ορισμένων διοικητών νοσοκομεία στα ερωτηματολόγια του υπουργείου έχουν δοθεί με την τακτική του  «copy – paste». «Κάποιοι διοικητές κοπιάρισαν τις απαντήσεις του Φεβρουαρίου και μας τις έστειλαν εκ νέου παρότι Απρίλιος…»  είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

 «Ανέκαθεν η προεκλογική περίοδος ήταν περίοδος χαλάρωσης για την κρατική μηχανή στην Ελλάδα. Προσωπικά όμως και αυτή τη φορά δεν θα το επιτρέψω» είπε ο κ. Λοβέρδος, ζητώντας μάλιστα από τους διοικητές να μείνουν στις επάλξεις και να αποδείξουν ότι το έργο συνεχίζεται.

 Ο υπουργός επεσήμανε πως ό,τι έχει δρομολογηθεί στο ΕΣΥ θα παραμείνει στην ίδια πορεία και μετά τις εκλογές, «καθώς  οι ανάγκες της χώρας  δεν αφήνουν περιθώριο παρεκκλίσεων. Αν χαλαρώσουμε, θα μας ξεφύγουν οι δαπάνες»  κατέληξε ο κ. Λοβέρδος τις συστάσεις προς τους διοικητές του ΕΣΥ.

 Ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις για τα πορίσματα επίορκων γιατρών

 Ο υπουργός Υγείας επέρριψε ευθύνες για ολιγωρία στη Δικαιοσύνη αλλά και στα πειθαρχικά όργανα του ΕΣΥ. Επικαλούμενος πρόσφατες υποθέσεις διαφθοράς γιατρών, υπογράμμισε ότι εκκρεμούσαν πορίσματα από το 2006.

 «Δεν είναι δυνατόν σε κάθε μου επίσκεψη σε νοσοκομείο της χώρας να παραπέμπω εγώ ως υπουργός γιατρούς στο Πειθαρχικό! Έδεσσα, Καλαμάτα, Ηράκλειο, είναι οι τρεις πιο πρόσφατες περιπτώσεις από όπου αναδείχθηκαν επίορκοι γιατροί» υπογράμμισε σε έντονο ύφος προς τους διοικητές καλώντας τους να δρομολογούν σύντομα τις σχετικές διαδικασίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook