Δεν κατάφερε τελικά να προκριθεί η Θεσσαλονίκη στην τελική φάση για την διεκδίκηση του τίτλου της Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2014 παρά τον καλό φάκελο υποψηφιότητας που κατέθεσε.

Στον τελικό γύρο περνούν το Μπριστόλ, η Φρανκφούρτη και η Κοπεγχάγη.

Στην επιστολή του προς τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, με την οποία τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα, ο γενικός διευθυντής Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  δεν παρέλειψε να εκθειάσει την πληρότητα και την ποιότητα του φακέλου της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευράς του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κώστας Ζέρβας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαδικασία συμμετοχής της Θεσσαλονίκης και την θετική αξιολόγηση της αίτησης ως εξαιρετικής ποιότητας.

«Κερδίσαμε εμπειρία και γνώση των διεθνών καλών πρακτικών στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και αναγνώριση των προσπαθειών της διοίκησής μας να κάνει την πόλη της Θεσσαλονίκης καλύτερη για τους κατοίκους της», προσθέτει.

«Φυσικά δεν ευνοεί ούτε η οικονομική κρίση ούτε η πολιτική αστάθεια. Όμως καλό θα είναι και οι ηγεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος που θα προκύψουν στο μέλλον να αντιλαμβάνονται πλήρως τη σημασία της ανάπτυξης του αστικού περιβάλλοντος και να στηρίζουν την Αυτοδιοίκηση που είναι ο πυλώνας υλοποίησης των πολιτικών αυτών», καταλήγει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook