Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι διαθέσιμο για οποιαδήποτε κυβερνητική λύση μετά τις εκλογές, ούτε δεδομένος εταίρος, ο λαός πρέπει να αποφασίσει το περιεχόμενο της πολιτικής μετά τις εκλογές, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην συγκέντρωση του Κινήματος στον Μίλωνα στην Ν.Σμύρνη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αν τα δημοσκοπικά ευρήματα καταγραφούν στις κάλπες ως έχουν, τότε υπάρχει ο κίνδυνος της ακυβερνησίας στον τόπο και τάχθηκε υπέρ της προοδευτικής συμμαχίας των υπεύθυνων δυνάμεων στην δημιουργία της οποίας μπορεί να ηγηθεί το ΠΑΣΟΚ ερχόμενο πρώτο κόμμα.

Αναφερόμενος σε πιθανές άλλες λύσεις ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι υπάρχουν άλλες δύο. Η πρώτη είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ και η πρωθυπουργία Σαμαρά. Όπως είπε, αν ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι πρέπει να γίνει πρωθυπουργός, η μεγάλη πλειοψηφία του λέει δεν σε θέλουμε πρωθυπουργό.

Η άλλη λύση, είπε, θα είναι μια κυβέρνηση των αντιμνημονιακών δυνάμεων της αριστεράς, της δεξιάς ή και της ακροδεξιάς. Εν όψει αυτών των ενδεχόμενων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους πολίτες να σκεφθούν ποια κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει ασφαλή τη χώρα, τα νοικοκυριά και τους πολίτες.

Τόνισε ότι η νίκη πρέπει να δοθεί στο ΠΑΣΟΚ, ώστε ο ίδιος, ως εντολοδόχος πρωθυπουργός, να προσπαθήσει να δημιουργήσει το μεγάλο τόξο εθνικής ευθύνης, με θετικό πρόσημο.

Ο κ. Βενιζέλος έδωσε μεγάλη σημασία στη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι η κρίσιμη παράμετρος των εκλογών βρίσκεται στο εσωτερικό τη παράταξης. Εκεί τόνισε, κρίνεται το μέλλον της παράταξης και εν πολλοίς και η μοίρα της χώρας.

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου, τόνισε, δεν είναι μια μεγάλη δημοσκόπηση ή ευρωεκλογές, εννοώντας ότι δεν δικαιολογείται χαλαρή ψήφος, ψήφος διαμαρτυρίας ή πίεσης. Οι εκλογές καθορίζουν τη μοίρα του τόπου για τα επόμενα 20 χρόνια και είναι η πρώτη φορά που μια ψήφος έχει τόσο σημαντικά στρατηγικά χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως αν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων αποτυπωθούν στην κάλπη, τότε θα υπάρξει ακυβερνησία και θα βαθύνει η κοινωνική και οικονομική κρίση. Ο δρόμος είναι ένας, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε πρώτο κόμμα, γιατί αυτό επιβάλουν οι ανάγκες της χώρας.

Μετά το τέλος της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μικρή ομάδα ατόμων, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κλειστό γυμναστήριο, προέβη σε φραστικούς προπηλακισμούς. Η παρουσία αστυνομικής δύναμης απέτρεψε το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν έκτροπα.

 

in.gr