Επειδή το άρωμα είναι κάτι σαν την αόρατη προσωπική σφραγίδα, θα πρέπει το άρωμα που θα επιλέξετε να φοράτε να σας εκφράζει απόλυτα.

Ωστόσο, η επιλογή του σωστού αρώματος, τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες, δεν είναι πάντα εύκολη. Χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Το γαλλικό τεύχος του Marie Claire σας παρουσιάζει τις πιο κοινές ομάδες αρωμάτων για να σας διευκολύνει στην αναζήτηση του κατάλληλου αρώματος για εσάς.

Λουλουδάτα αρώματα: Τα λουλουδάτα αρώματα είναι η πιο ευρεία κατηγορία αρωμάτων. Βασικό συστατικό αυτών των αρωμάτων είναι διάφορα λουλούδια μεταξύ των οποίων κυρίως τα τριαντάφυλλα, τα άνθη πορτοκαλιάς, η βανίλια, το γιασεμί αλλά και κάποιες ποικιλίες ορχιδέων και λίλιουμ.

Βαριά αρώματα: Τα βαριά αρώματα είναι η επόμενη μεγαλύτερη κατηγορία και περιλαμβάνει έντονες συνθέσεις από μπαχαρικά, βάλσαμα, ρητίνες και κεχριμπάρια κάνοντας τα αρώματα αυτής της κατηγορίας πιο ζεστά και εξωτικά. Προτιμώνται κυρίως το χειμώνα γιατί είναι πιο βαριά.

Φρουτένια αρώματα: Η κατηγορία των εσπεριδοειδών περιλαμβάνει αρώματα από διάφορα φρούτα και κυρίως από λεμονιές, πορτοκαλιές και μανταρινιές. Η σπιρτάδα των φρούτων αυτών κάνει τα αρώματα αυτά πολύ αγαπητά στις γυναίκες καθώς δίνουν μια έντονη αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης. Φοριούνται ευχάριστα τους ζεστούς κυρίως μήνες του χρόνου.

Γήινα αρώματα: Στην επόμενη κατηγορία αρωμάτων υπό το όνομα «chypre», όπως την ονόμασαν οι Γάλλοι, βρίσκουμε γήινα αρώματα που μυρίζουν ξύλο και περγαμόντο.

Ανακαλύψτε ποια κατηγορία είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις σας και την επόμενη φορά που θα θελήσετε να επιλέξετε ένα άρωμα θα μπορείτε, σύμφωνα με αυτό το διαχωρισμό, να αποκλείσετε τις κατηγορίες που δεν σας αρέσουν και να αναζητήσετε απευθείας αυτά τα λουλουδάτα, φρουτένια ή πιο γήινα αρώματα που σας ταιριάζουν καλύτερα.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook