Κινητοποίηση έξω από το κτήριο της πρυτανείας στις 11.30, οργανώνουν τα Επαγγελματικά Σωματεία και Σύλλογοι του Ρεθύμνου, λόγω της έντονης ανησυχίας τους που προκαλεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης, με σκοπό την επίδοση ψηφίσματος στη Σύγκλητο.

Το θέμα της συνεδρίασης αποτελεί η μεταφορά διοικητικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου από το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο, με το επιχείρημα της έλλειψης προσωπικού, μια αποψίλωση που σταδιακά οδηγεί σε ερήμωση τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην έδρα του, το Ρέθυμνο.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και ο δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, διευκρινίζουν οτι το ενδεχόμενο μεταφοράς των διευθύνσεων βρίσκεται αντίθετο με το σύνολο της κοινωνίας. Αναφέροντας:

«Με αφορμή τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, όπου μεταξύ άλλων θα τεθεί και το θέμα της διοικητικής αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, επιθυμούμε ως φορείς της αυτοδιοίκησης του Ρεθύμνου να εκφράσουμε την ανησυχία και τον προβληματισμό μας σε μια ενδεχόμενη μεταφορά υπηρεσιών από το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο, δηλώνοντας συγχρόνως το σεβασμό μας στη διοικητική αυτοτέλεια του Πανεπιστημίου.

Όπως γνωρίζετε και στο πρόσφατο παρελθόν το σύνολο των τοπικών αρχών αλλά και η ίδια η κοινωνία του Ρεθύμνου είχε εκφράσει την αντίθεσή της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που αποψιλώνει και σταδιακά αποδυναμώνει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο, το οποίο πλέον θα φιλοξενεί τύποις την έδρα του Πανεπιστημίου Κρήτης, χωρίς όμως ουσιαστικό ρόλο και λόγο, καθώς οι διευθύνσεις του θα έχουν συγκεντρωθεί στο Ηράκλειο, γεγονός που αντίκειται στη διοικητική λογική.

Επιτρέψτε μας λοιπόν να διατυπώσουμε την άποψη ότι καλό είναι να αναμένουμε την κατάληξη της διαβούλευσης που ξεκίνησε το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε οι όποιες αποφάσεις που θα ληφθούν να είναι προϊόν της σύγκλισης των απόψεων του Πανεπιστημίου, του Υπουργείου αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

Επισημαίνουμε ότι το ενδεχόμενο της μεταφοράς διευθύνσεων του Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο δε βρίσκει αντίθετους μόνο τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο, αλλά σύσσωμη την κοινωνία του τόπου μας, που έχει αγωνιστεί και έχει επενδύσει πολλά στη δυναμική παρουσία του Πανεπιστημίου στο Νομό μας, θεωρώντας το κομμάτι αυτής και αρωγό στην αναπτυξιακή του πορεία μέχρι σήμερα».

Παράλληλα, αίτηση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης, με θέμα την έκτακτη σύγκληση του Οργάνου κατέθεσε και ο επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «Συμμαχία για το Ρέθυμνο», Δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μαθιουδάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook