Σε κλίμα οργής και οδύνης τελούνται σήμερα, Πέμπτη, οι κηδείες των δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συμπλοκή στην περιοχή του Ρέντη. Οι άλλοι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και στο Αττικό, έχοντας ξεφύγει πλέον τον κίνδυνο.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Τρίκαλα θα γίνει στις 12:00 η κηδεία του 22χρονου Γεώργιου Σκυλογιάννη, ενώ στις 15:00 θα τελεστεί η κηδεία του 23χρονου Ιωάννη Ευαγγελινέλη στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι.

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο υπουργείο, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου, την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί από το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. στη μνήμη των δύο νεκρών, μετά από εντολή του αρχηγού.

Τους δύο τραυματίες αστυνομικούς, οι οποίοι βρίσκονται πλέον εκτός κινδύνου, επισκέφθηκαν την Τετάρτη ο κ.Παπουτσής και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς έχει υποστεί ψυχική διαταραχή, λόγω του ισχυρού σοκ μετά την επίθεση. Φέρει θλαστικό τραύμα και υποστηρίζεται ψυχολογικά, ενώ αναμένεται να πάρει εξιτήριο αύριο, Παρασκευή.

Ο δεύτερος τραυματίας αστυνομικός, 23 ετών, νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα με τραύμα στη βουβωνική χώρα από βλήμα, το οποίο μπήκε στο σώμα από τον δεξιό γλουτό και έχει βλάψει τη μηριαία φλέβα. Χειρουργήθηκε επιτυχώς, έχει επαφή με το περιβάλλον, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, και μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο για να εξεταστεί και από αγγειοχειρουργό.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook