Σημαντικά έργα που αφορούν το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας ψηφίστηκαν
στο Περιφερειακό συμβούλιο. Όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου ανάμεσα στα έργα με αναπτυξιακή κατεύθυνση στο πρωτογενή τομέα είναι η ψήφιση της πρότασης για την σύνταξη μελέτης «Αναδασμός Ινίου» με προϋπολογισμό 1.000.000€.

Το έργο στην υλοποίηση του θα δώσει μεγάλη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή που αρδεύεται από το φράγμα Ινίου, καθώς σήμερα λόγω του πολυτεμαχισμένου μικρού κλήρου περιορίζονται οι δυνατότητες μεγάλων-δυναμικών καλλιεργειών.

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει ασχοληθεί σοβαρά από το περασμένο Καλοκαίρι με το θέμα αυτό, και μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης
σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου «ΙΝΙ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» με θέμα την «βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη», ανέπτυξε το ζήτημα «Αναδασμός – προοπτική σήμερα».

Ακολούθησε διερεύνηση των συνθηκών και αυτό που τονίστηκε ήταν ότι σε μια περιοχή όπου έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα για Φράγμα και Δίκτυα άρδευσης πρέπει να προχωρήσει ο αναδασμός που είναι το «κλειδί» για βιώσιμες αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Ο Δήμαρχος Μινώα-Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης και οι τοπικοί φορείς του Ινίου (Γιάννης Πετράκης αντιπρόεδρος ΤΟΕΔΒ, Γιάννης Ρολάκης πρόεδρος τοπικού συμβουλίου, Τίτος Κοκολάκης πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου) καλλιεργητές-κάτοικοι της περιοχής σε συνάντηση τους χθες στο Ίνι με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, την θεματική αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Πιτσούλη, επικρότησαν την απόφαση της σύνταξης μελέτης αναδασμού τονίζοντας ότι ένα τέτοιο έργο θα δώσει μεγάλη ώθηση στην γεωργική-οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook