Καθαρά είναι τελικά τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες στο μακελειό στου Ρέντη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχουν χρησιμοποιθεί στο παρελθόν σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια ή σε δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

Για την ώρα, οι αστυνομικοί δεν μπορούν να έχουν εικόνα για το ποιοι είναι οι δράστες της δολοφονίας των δύο νεαρών αστυνομικών και οι έρευνες κινούνται πλέον στα τυφλά.

Τα μπλόκα που έχουν στηθεί αλλά και οι πληροφορίες που φθάνουν στα γραφεία των αστυνομικών δεν έχουν βοηθήσει στις έρευνες της Αστυνομίας, ωστόσο όπως λένε αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση αποτελεί άμεση προτεραιότητα να βρεθούν, καθώς κακοποιοί που κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι και κουβαλούν βαρύ οπλισμό είναι σίγουρο ότι θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.

Η ενέδρα θανάτου σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το απόγευμα της Τρίτης στου Ρέντη προκάλεσε αναστάτωση και πρωτοφανή κινητοποίηση στην Ελληνική Αστυνομία.

Στον τόπο της επίθεσης οι αστυνομικοί βρήκαν 23 κάλυκες από \”καλάσνικοφ\”, 17 κάλυκες των 9 χιλιοστών και 9 βολίδες. Επίσης, σε σχετικά μικρή απόσταση από το σημείο, στην περιοχή του Ρέντη, βρέθηκε και ένας γεμιστήρας πιστολιού με πέντε φυσίγγια. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το αυτοκίνητο μάρκας \”Βόλβο\”, το οποίο χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους οι δράστες, είχε κλαπεί στις 17 Ιανουαρίου, από έκθεση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στο 18ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στη Νέα Ερυθραία. Επίσης οι πινακίδες που είχε, είχαν κλαπεί την ίδια ημέρα από την ίδια έκθεση και ανήκουν σε άλλο αυτοκίνητο.

Η υπόθεση αξιολογήθηκε ως άκρως σημαντική και για το λόγο αυτό την ανέλαβαν προσωπικά οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ., ενώ και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής επέστρεψε εσπευσμένα από την Άγκυρα όπου βρισκόταν, προκειμένου να έχει άμεση ενημέρωση για την πορεία των ερευνών.

Το γεγονός ότι η αιματηρή καταδίωξη με τους δύο νεκρούς αστυνομικούς συνέβη λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσουν οι ετήσιες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. αναγκάζει τους επιτελείς της να διαλευκάνουν άμεσα την υπόθεση, τόσο γιατί είναι πλέον θέμα τιμής για το Σώμα, όσο και για το αποτέλεσμα των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ.

Αν και η Αντιτρομοκρατική επισήμως δεν έχει συμμετοχή στις έρευνες, ωστόσο οι δηλώσεις του κ. Παπουτσή πυροδότησαν σενάρια σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο δράσης, αλλά και την ταυτότητα των τριών ενόπλων του γκρι κλεμμένου τζιπ Volvo.

«Η ιστορία είναι πολύ περίεργη. Δεν μπορεί να εξηγηθεί πως, ληστές περιπτέρων για 50 ευρώ και συνεπώς «ψιλικατζήδες» κυκλοφορούν με κλεμμένο Volvo που αλλάζει συνεχώς πινακίδες και βαρύ οπλισμό», τονίζει αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει: «Το «μυστήριο» μεγαλώνει από το γεγονός ότι με κινηματογραφικό τρόπο σταματούν το όχημα και γαζώνουν τους αστυνομικούς».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook