Δημόσια υπάλληλος νίκησε τη δικαστική μάχη κατά της υπηρεσίας της, η οποία υποχρεώθηκε να της καταβάλει αποζημίωση για «εργατικό» ατύχημα.

Η γυναίκα από την Καμπέρα της Αυστραλίας βρισκόταν σε ταξίδι απεσταλμένης κυβερνητικής υπηρεσίας. Μαζί της συνταξίδευε και ο σύντροφός της. Ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και βρισκόταν σε ερωτικές περιπτύξεις έπεσε από το ταβάνι το γυάλινο φωτιστικό με αποτέλεσμα να τραυματίσει τη γυναίκα στο πρόσωπο.

Εκείνη κατέθεσε αίτημα για αποζημίωση από την υπηρεσία της καθώς όπως ισχυρίστηκε επρόκειτο για εργατικό ατύχημα. Η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια όπου η γυναίκα δικαιώθηκε, με το δικαιολογητικό ότι το ταξίδι ήταν επιβεβλημένο λόγω εργασίας και θεωρείτο ότι εκείνη τη στιγμή εργαζόταν. Οπότε η υπηρεσία της ήταν υπεύθυνη για την υγεία της.

Ο δικαστής του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Αυστραλίας της επιδίκασε αποζημίωση, αναιρώντας την πρωτόδικη απόφαση που δεν τη δικαίωσε. «Αν έπαιζε χαρτιά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου θα είχε δικαιωθεί».

real.gr με πληροφορίες από THE MIRROR

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook