Ο υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου με τη Δημοκρατική Συμμαχία Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις:

"Η απόλυτη κατάρρευση του δικομματισμού που πληρώνει σήμερα την εγκληματική ολιγωρία και την προσήλωσή του στα συμφέροντα και στις συντεχνίες, αποτυπώνεται πλέον σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Για μήνες, κομματικά επιτελεία και διαπλεκόμενοι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. είχαν ξεκινήσει έναν αδυσώπητο πόλεμο εναντίον της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με ψεύδη, αλλά και αλλοιωμένες μετρήσεις. Η προσπάθειά μας όμως για μία Ευρωπαϊκή Ελλάδα με ανάπτυξη και υγιή οικονομία δικαιώνεται, αφού πλέον, όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν και επίσημα στη Δημοκρατική Συμμαχία τη θέση που της αρμόζει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΚΑΠΑ Research για τα «ΝΕΑ», η Δημοκρατική Συμμαχία φθάνει το 3,8%, ενώ η έρευνα της MARC για το «ΕΘΝΟΣ» αλλά και η RASS για τον «Ελεύθερο Τύπο» δικαιώνει την στάση και τις προτάσεις της ΔΗ.ΣΥ. που με άνεση πια μπαίνει στη Βουλή.

Η δυναμική της Κρήτης όμως, που δεν αποτυπώνεται στις αθηναϊκές μετρήσεις και ήδη από τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές είχε δείξει πως πιστεύει την Δημοκρατική Συμμαχία, απαντά δυναμικά σήμερα με δημοσκόπηση της POLISrc για το Flashnews.gr στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Έτσι, σύμφωνα με τα ευρήματα, προκύπτουν τα εξής στοιχεία: Η Κρήτη όχι απλά έπαψε να είναι πράσινη, αλλά και τα δύο «μεγάλα» κόμματα εισπράττουν πια αυτό που τόσα χρόνια καλλιέργησαν, την απόρριψη.

Οι πολίτες του τόπου μας, στηρίζουν τη Κρήτη. Στηρίζουν τη Δημοκρατική Συμμαχία."