Τρεις είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία και την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων, σύμφωνα με τη Goldman Sachs.

Όπως τους απαριθμεί στην τελευταία έκθεσή του ο οίκος οι κίνδυνοι είναι οι εξής:

– Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους

– Η πορεία της αμερικανικής οικονομίας

– Η συνεχιζόμενη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας

Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, ωστόσο, η μεγάλη προσοχή πρέπει να στραφεί στην Ευρωζώνη, η τύχη της οποίας, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, βρίσκεται στα χέρια των κυβερνήσεων και όχι της ΕΚΤ, γεγονός που ενισχύει το κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας.

Ο οίκος παραδέχεται πως στο διάστημα τέλη Νοεμβρίου – αρχές Φεβρουαρίου οι αγορές περιόρισαν την ανησυχία τους και για τους τρεις συγκεκριμένους κινδύνους, εξέλιξη την οποία αποδίδει τόσο στη δράση της ΕΚΤ, μέσω των πράξεων μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης (LTROs), όσο και στα βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αλλά, συνεχίζει η Goldman, από τον Φεβρουάριο και έως τα μέσα Μαρτίου, οι φόβοι, κυρίως για την κινεζική οικονομία, επανήλθαν. Από τα μέσα Μαρτίου, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος – και των ανησυχιών – βρέθηκε εκ νέου η Ευρώπη.
\”Από τα μέσα Μαρτίου, ΗΠΑ και Κίνα έπαψαν να απασχολούν σε τόσο μεγάλο βαθμό τις αγορές και όλοι έχουν στραφεί εκ νέου στην Ευρώπη… Όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω της\”, σχολιάζει ο οίκος.

\"\"

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook