Σαν πιλότος που είναι θεώρησε ότι, το σήμα του δικού του κινητού, δεν υπάρχει περίπτωση να εμπλακεί στα ραντάρ και πως είχε κάθε δικαίωμα να τα λέει με τη γυναίκα του, η οποία δεν του ζήτησε και τίποτα φοβερό… ένα άρωμα μόνο, από τα Duty Free αεροδρομίου της Σιγκαπούρης.

Και όμως είναι αληθινό περιστατικό και αφορά σε πολύπειρο (13.000 ώρες πτήσης) πιλότο της Jetstar, θυγατρικής της αυστραλιανής Qantas, ο οποίος αφαιρέθηκε… περισσότερο από το επιτρεπτό, ανταλλάσσοντας μηνύματα με τη γυναίκα του από το κινητό του και… ξέχασε να προσγειώσει αεροπλάνο!

Η πτήση A320 από το Darwin της Αυστραλίας θα προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης. Ο πιλότος κατέβασε το αεροσκάφος μέχρι και 120 μέτρα από το έδαφος, μη συνεχίζοντας την προσέγγιση και περνώντας σε δεύτερη «απόπειρα», η οποία και στέφθηκε με επιτυχία, ώστε, στο ενδιάμεσο, να μη διακοπεί η κινητή συνομιλία.

Οι 220 επιβάτες έμειναν να απορούν περί τίνος επρόκειτο και την απάντηση έδωσε ο συγκυβερνήτης που συνειδητοποίησε πως, ο κυβερνήτης είχε ξεχάσει να πατήσει το διακόπτη του συστήματος προσγείωσης, με αποτέλεσμα οι ρόδες να μην είναι σε ετοιμότητα.

Παρόλο που στην ιστορία υπήρξε καλό τέλος, έγινε έρευνα γύρω από το περιστατικό, με τον κυβερνήτη να δηλώνει ότι, προσπαθώντας να ξεκλειδώσει το κινητό του για να το απενεργοποιήσει, ξέχασε να ενεργοποιήσει το σύστημα προσγείωσης πριν την απογείωση, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η αρμόδια αυστραλιανή υπηρεσία (Australian Transport Safety Bureau) βρήκε πως το πρόβλημα είχε αρχίσει αμέσως μετά την αποσύνδεση του αυτόματου πιλότου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook