Παγίδα η άσφαλτος για τους Κρητικούς ,οι οποίοι κατέχουν θλιβερή πρωτιά σε θανάτους από τροχαία.

Συγκεκριμένα , στο νησί έχει σημειωθεί αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων , με 21 ανθρώπους να έχουν χάσει την ζωή τους από την 1/1 έως τις 15 Απριλίου την στιγμή που στην υπόλοιπη Ελλάδα στο αντίστοιχο διάστημα έχουν μειωθεί θανατηφόρα τροχαία κατά 10%.

Σε δήλωση του στο flashnews.gr ο πρόεδρος του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α , Γιάννης Λιονάκης ανέφερε : «Όλο και πιο ανησυχητικά είναι τα στοιχεία αναφορικά με τα τροχαία δυστυχήματα. Συγκεκριμένα, οι θάνατοι στην Κρήτη έχουν αυξηθεί το 1ο τετράμηνο του 2012 σε σχέση με την μείωση που έχει καταγραφεί στην υπόλοιπη Ελλάδα.»

Κατά την διάρκεια των αυστηρών ελέγχων της τροχαίας, συνηθέστερο είναι το φαινόμενο οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, με την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και την παραβίαση προτεραιότητας να ακολουθούν.

« Αφού μας έχουν αφήσει χωρίς δρόμους τουλάχιστον οφείλουμε ως οδηγοί να προσέχουμε οι ίδιοι. Η πολιτεία ωστόσο πρέπει να μεριμνήσει για το οδικό δίκτυο.» τονίζει ,ο κ. Λιονάκης

Παρά την μείωση του αριθμού των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους της Κρήτης και ειδικά στον ΒΟΑΚ, απόρροια της αύξησης των Τελών και της τιμής της βενζίνης τα τροχαία δυστυχήματα σημειώνουν αύξηση γεγονός που πρέπει να προβληματίσει.

.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook